Aktuelno 23

22.03.2024.

15:32

Kralju Čarlsu ostalo dve godine života?

Pre nešto manje od dva meseca, Bakingemska palata potvrdila je da je kralju Čarlsu III dijagnostikovan rak, a sada izvori otkrivaju da se kralj bori sa rakom pankreasa.

Izvor: b92.net/InTouchWeekly.com

Kralju Čarlsu ostalo dve godine života?
Profimedia

Podeli:

Kako navode, njemu je ostalo dve godine života.

Dok je kraljevska porodica skrivala detalje o specifičnostima Čarlsove bolesti, uključujući i vrstu raka od kojeg boluje, izvor lista InTouchWeekly ekskluzivno potvrđuje da je poznato da je kraljeva dijagnoza javna tajna među kraljevskim osobljem.

"Mnogi dvorjani veruju da je Čarlsov rak gori nego što oni to prikazuju", dodaje drugi insajder za pomenuti portal.

"Čak i pre dijagnoze, bilo je zabrinutosti za njegovo zdravlje."

Bakingemska palata je 5. februara potvrdila da je Čarlsu dijagnostikovan neodređeni oblik raka. Dijagnozu je dobio nakon benigne operacije uvećane prostate 26. januara.

"Njegovo veličanstvo je danas započelo raspored redovnih tretmana, tokom kojih su mu lekari savetovali da odloži javne dužnosti", navodi se u saopštenju palate.

"Tokom ovog perioda, njegovo Veličanstvo će nastaviti da obavlja državne poslove i zvaničnu papirologiju kao i obično."

Monarh je od tada prisustvovao na nekoliko javnih angažmana.

"Čarls ide u korak sa nekim pojavljivanjima, ne samo da bi uništio divlje teorije zavere i lažne izveštaje o njegovoj smrti, već i da bi pokazao ljudima da i dalje može da obavlja svoje dužnosti kao kralj", kaže drugi izvor, dodajući da se Čarls "pridržava uputstva lekara i voljan da pokuša bilo koji tretman kako bi mu produžio život barem za nekoliko godina."

Čarls je postao kralj nakon smrti svoje majke, kraljice Elizabete II, u septembru 2022. On je formalno prihvatio kraljevsku titulu na krunisanju u maju 2023.

Profimedia

"Tragedija je što Čarls neće moći da prati majčine stope i ostavi trajno nasleđe kao što je to ona uradila", priznaje prvi insajder.

Usred kraljeve borbe protiv raka, njegova supruga, kraljica Kamila, njegova sestra, princeza Ane, i njegov najstariji sin, princ Vilijam, uskočili su da pomognu i prisustvuju angažmanima koje je morao da propusti.

"Njegovi pomoćnici mogu reći da je Čarls i dalje zabrinut za svoje nasleđe", kaže drugi insajder, dodajući da je glava kraljevske porodice "sklona da se brine" razmišljajući o tome da li je Vilijam, 41, koji je sledeći u redu za tron, spreman da preuzme njegovo mesto kralja.

U međuvremenu, porodica je i dalje optimistična u pogledu Čarlsovog stanja pred očima javnosti.

"Odlično mu ide", rekla je Kamila (76) tokom posete Severnoj Irskoj u četvrtak, 21. marta.

"Bio je veoma razočaran što nije mogao da dođe".

Palata nedeljama nije davala zvanične informacije o Čarlsovom zdravlju, ali je opovrgla izveštaje da je preminuo u ponedeljak, 18. marta.

"Srećni smo što možemo da potvrdimo da Kralj nastavlja sa zvaničnim privatnim poslom", saopšteno je iz Bakingemske palate.

Podeli:

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: