Aktuelno 1

07.03.2024.

9:55

Uprkos dijagnozi, kralj Čarls se priprema za daleko putovanje

Kralj Čarls III krunisan je u maju prošle godine, a već u januaru ove godine bio je primoran da se povuče u svoje odaje i da prioritet svom zdravlju.

Izvor: Avaz.ba

Uprkos dijagnozi, kralj Čarls se priprema za daleko putovanje
Profimedia

Podeli:

Iako mu je dijagnostikovan kancer i podvrgnut je terapijama, kralj se priprema za dugo putovanje u zemlju koja će ga dočekati raširenih ruku. On će uskoro napustiti Britaniju da otputuje na važan sastanak, piše Tportal.hr.

Kako se sada čini, 75-godišnji kralj bi ove godine mogao otputovati u Australiju, a australijski premijer Entoni Albaneze je u nedavnoj izjavi rekao da se on i njegova zemlja pripremaju za moguću posetu kralja Australiji.

"Kralj je pokazao saosećanje za Australijance pogođene nedavnim prirodnim katastrofama, kao što su Australijanci pokazali saosećanje i podršku kralju nakon njegove dijagnoze raka", rekao je Albaneze stranim medijima i dodao da su članovi kraljevske porodice uvek dobrodošli u Australiju.

Iako je kralj odložio većinu svojih kraljevskih dužnosti, viđen je samo nekoliko puta od objave o svom lošem zdravstvenom stanju, na nedeljnoj crkvenoj službi i na sastanku sa britanskim premijerom Rišijem Sunakom, kojeg je ugostio u Bakingemskoj palati.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Srbija

"Srbija je suštinski postala članica EU"

Srbija je, potpisivanjem Memoranduma o strateškom partnerstvu sa EU o održivim sirovinama, lancima proizvodnje baterija i električnim vozilima - suštinski postala članica EU, poručio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić.

13:03

21.7.2024.

1 d

Podeli: