Aktuelno 1

19.03.2024.

12:23

Suze u studiju: Emotivna ispovest Gorana Filića u kome kuca srce drugog mladića VIDEO

Goran Filić je čovek koji ima donirano srce i zahvaljujući tome je živ.

Izvor: B92

Suze u studiju: Emotivna ispovest Gorana Filića u kome kuca srce drugog mladića VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Emotivna ispovest Gorana Filića koji se nakon spleta čudnih okolnosti sreo sa roditeljima momka čije srce mu je presađeno, svima je naterala suze na oči.

On je bio gost emisije Jutro, u kojoj je govorio o detaljima emotivnog susreta, ali i o tome kako kroz nekoliko dana slavi svoj novi rođendan.

Pre sedam godina su počeli njegovi problemi sa srcem, zbog čega je skoro sve vreme provodio u bolnicama.

"Lekari su konstatovali da mi je potrebna transplantacija, ja nisam imao drugog rešenja. Doktorka mi je rekla da idem kući, možda me pozovu, a možda više nikad", započeo je on.

Goran je bio 54. na listi čekanja, a tada su se radile po jedna ili dve transplantacije.

"Bog odlučuje kome će da pripadne srce, ja sam AB grupa, retka, verovatno nisam imao toliku konkurenciju, pa sam sa 54. došao na 1. mesto. Čekao sam pet meseci. Iz mene su izvadili 60 litara vode. Kada ne radi srce, jetra, bubrezi, gomila se voda. Imao sam oko 50 kilograma", rekao je Goran.

On je u dokumentarcu gledao svoju transplantaciju i tada je video poslednja dva otkucaja svog nekadašnjeg srca. Tada je napisao pesmu posvećenu dečku čije srce je dobio.

Goran Filić je bio u emisiji Nikad nije kasno, gde je takođe podelio svoju priču, koja je na taj način došla do sestre poginulog mladića. Nakon toga je Goran Filić upoznao tu porodicu.

"Njegova sestra mi je samo rekla – izvini, da li mogu da stavim ruku na tvoje srce, da samo pozdravim brata", to je bio trenutak koji ih je slomio.

Ta porodica je tražila da bude anonimna, ali prema rečima Gorana Filić, oni zaslužuju da budu na krovu sveta jer su donirali sve organe svog sina.

Opširnije o ovoj vesti pogledajte u video-prilogu.

Izvor: Prva

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Podeli: