Aktuelno 3

18.03.2024.

16:33

"Kralj nije mrtav"

Nakon što su ruski mediji tvrdili da je umro kralj Čarls III, Britanska ambasada u Ukrajini danas je bila primorana da izda službenu izjavu kojom potvrđuje da je kralj Čarlsa III živ.

Izvor: B92

"Kralj nije mrtav"
Profimedia

Podeli:

Kako Dejli mejl navodi, veliki broj ruskih sa sajtova sa vestima, kao i nalozi povezani sa njima na društvenim mrežama, saopštilo je ranije danas da je kralj umro u 75. godini, od posledica komplikacija raka, pozivajući se na neimenovane "medijske izvore" u neobjašnjivom nizu postova.

Sve navedeno desilo se nakon što je društvenim mrežama kružila slika lažne izjave iz Bakingemske palate o "neočkivanoj smrti" monarha.

Nekoliko minuta nakon objave sa sledećim rečima: "Kralj Velike Britanije Čarls III preminuo je u 75. godini, prema medijskim izveštajima. Nema informacija o tome na internet stranici kraljevske porodice niti u britanskim medijima", objave su ažurirane u skladu sa saznanjem da kralj nije umro.

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"Nemci, prekinite": Ustale članice EU

Grupa srednjoevropskih zemalja traži od Evropske komisije da Nemačkoj naloži ukidanje nameta na izvoz gasa, jer potkopava njihovu energetsku sigurnost, prema dokumentu koji je Rojters dobio na uvid.

19:17

29.5.2024.

19 h

Šestomesečna zabrana

Gurović izbačen iz srpske košarke

Milanu Guroviću, treneru Reala, izrečena je šestomesečna zabrana vođenja tog tima, posle masovne tuče u kojoj je učestvovao, a koja je izbila na meču sa KK Vizurom.

11:33

29.5.2024.

1 d

Podeli: