Aktuelno 3

18.03.2024.

16:33

"Kralj nije mrtav"

Nakon što su ruski mediji tvrdili da je umro kralj Čarls III, Britanska ambasada u Ukrajini danas je bila primorana da izda službenu izjavu kojom potvrđuje da je kralj Čarlsa III živ.

Izvor: B92

"Kralj nije mrtav"
Profimedia

Podeli:

Kako Dejli mejl navodi, veliki broj ruskih sa sajtova sa vestima, kao i nalozi povezani sa njima na društvenim mrežama, saopštilo je ranije danas da je kralj umro u 75. godini, od posledica komplikacija raka, pozivajući se na neimenovane "medijske izvore" u neobjašnjivom nizu postova.

Sve navedeno desilo se nakon što je društvenim mrežama kružila slika lažne izjave iz Bakingemske palate o "neočkivanoj smrti" monarha.

Nekoliko minuta nakon objave sa sledećim rečima: "Kralj Velike Britanije Čarls III preminuo je u 75. godini, prema medijskim izveštajima. Nema informacija o tome na internet stranici kraljevske porodice niti u britanskim medijima", objave su ažurirane u skladu sa saznanjem da kralj nije umro.

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: