Aktuelno 2

23.06.2024.

8:32

Proslavljena glumica predvodila protest u Londonu FOTO

Glumica Ema Tompson podržala je danas ekološku grupu "Džast stop oil" (Just Stop Oil), predvodeći hiljade ljudi na protestnoj šetnji u Londonu kako bi apelovala na političare da daju prednost prirodi i klimi.

Izvor: Tanjug

Proslavljena glumica predvodila protest u Londonu FOTO
Profimedia

Podeli:

Više od 350 dobrotvornih organizacija, preduzeća i grupa učestvovalo je u današnjoj protestnoj šetnji zajedno sa glumicom, biznismenom Dejlom Vinsom, fotografom Krisom Pekamom i istraživačem Stivom Bekšalom, prenosi Standard.

Upitana da li podržava grupu, koja je pre nekoliko dana bojom isprskala drevni kameni krug Stounhendž u Viltširu, glumica je rekla da "podržava svakoga ko vodi tu važnu bitku".

"Ne možemo više da vadimo naftu iz zemlje. Ima mnogo argumenata oko toga... sve resurse moramo da ostavimo zemlji, ne možemo da ih vadimo iz nje", rekla je ona.

Profimedia

Protestna šetnja počela je u Hajd parku u 12.30 časova, a demonstranti su, predvođeni Tomson i Pekamom, držali transparent na kome je pisalo "Ristor nejčer nau".

Dve 3D ptice lebdele su ispred demonstranata, zajedno sa svetloplavim leptirom i kišobranima obloženim zelenim lažnim lišćem.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: