Aktuelno 1

19.06.2024.

21:00

U londonskom muzeju izložba posvećena Naomi Kembel

Izložba posvećena manekenki Naomi Kembel ove nedelje će biti otvorena u Muzeju "Viktorije i Alberta" u Londonu, što će biti prva izložba te vrste posvećena jednoj manekenki.

Izvor: Tanjug

U londonskom muzeju izložba posvećena Naomi Kembel
Profimedia

Podeli:

Izložba "Naomi: U modi" (Naomi: In Fashion) sagledava karijeru jedne od najprepoznatljivijih manekenki, i to kroz kreacije koje je nosila, ali i kroz njen uticaj koji ima u modi i aktivizam, prenosi Rojters.

Izložba, koja će u subotu biti otvorena za javnost, sadrži glamurozne haljine i cipele koje je Kembel nosila, kao i njene modne fotografije i časopise na kojima je ona bila na naslovnoj strani. Kustos izložbe biće bivši urednik britanskog Voga, Edvard Eninful.

Možda vas zanima

"Bilo je mnogo izložbi o modnim dizajnerima i fotografima, ali model je često izostavljen iz priče", rekla je za Rojters kustos mode u pomenutom muzeju Sonet Stanfil.

Prema njenim rečima, 40-godišnja karijera Naomi Kembel dokazuje da je ona uzor u modnoj industriji, ističe Rojters, jer "ne samo da radi sa najboljim dizajnerima i fotografima, već pomaže i kreatorima početnicima".

Profimedia

Kembel je svoju karijeru započela kao tinejdžerka i bila je model za kuće kao što je Versaće, Šanel, Prada i Dolče i Gabana.

Bila je prva crna manekenka koja se pojavila na naslovnicama francuskog Voga i magazina Tajm, a takođe je bila i prva crna manekenka na naslovnoj strani septembarskog izdanja američkog Voga.

Možda vas zanima

Izložba, koja traje do 6. aprila 2025, uključuje pisane i audio-komentare Kembel, koja se priseća ključnih trenutaka u svojoj karijeri, kao i improvizovanu modnu pistu za one koji žele da prošetaju pistom.
 

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin dao odobrenje: Počinje

Ruski predsednik Vladimir Putin danas je, uoči Dana metalurga, putem video veze dao odobrenje za početak puštanja u rad niza metalurških objekata u raznim regionima te zemlje.

19:38

15.7.2024.

1 d

Svet

Okrenuli leđa Rusima: Amerika odmah poslala vojsku

Jermenija i SAD započele su danas zajedničke vojne vežbe u Jermeniji, saopštilo je jermensko Ministarstvo odbrane, prenosi AFP, dodajući da je to još jedan pokazatelj zbližavanja Zapada i Jerevana, koji je zahladnio odnose sa Rusijom.

19:20

15.7.2024.

1 d

Podeli: