Kosovo 0

14.05.2024.

12:26

Nenadu Jezdiću i ekipi predstave "Knjiga o Milutinu" zabranjen ulazak na Kosovo

Ekipi predstave "Knjiga o Milutinu“ u produkciji Zvezdara teatra zabranjen prelazak administrativne granice sa Kosovom i Metohijom, naveli su iz tog teatra.

Izvor: B92.net

Nenadu Jezdiću i ekipi predstave "Knjiga o Milutinu" zabranjen ulazak na Kosovo
B92/PT

Podeli:

"Nakon opsežnih dogovora i priprema za gostovanje kome smo posvetili puno pažnje, danas je, bez ikakvog obrazloženja, ekipi predstave 'Knjiga o Milutinu' u produkciji Zvezdara teatra zabranjen prelazak administrativne granice sa Kosovom i Metohijom. Predstave koje smo planirali u okviru najavljenog gostovanja u  Kosovskoj Mitrovici i Leposaviću neće biti izvedene", navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je, posle jučerašnje zabrane patrijarhu Porfiriju da uđe na Kosovo, danas zabranjena i jedna predstava.

"Nakon niza zabrana, počevši od političkih preko ekonomskih, verskih i drugih, na red je došla i kultura, zabranjeno je sve što ima predznak srpskog. Kao pozorište koje tradicionalno repertoarski neguje domaći tekst, ulagaćemo i dalje napor da svoje predstave odigramo pred svakom publikom koja želi da ih pogleda, bez obzira na prepreke bilo koje vrste jer kultura ne poznaje granice", stoji u saopštenju Zvezdara teatra povodom predstave "Knjiga o Milutinu", u kojoj ulogu tumači, između ostalih, Nenad Jezdić.

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: