Aktuelno 3

24.04.2024.

9:07

Nestvarni snimci iz Grčke: Oblaci prašine prekrili Atinu FOTO

Oblaci prašine koje je vetar doneo iz Sahare prekrili su Atinu i južne delove Grčke, a očekuje se da će se razvedriti u toku dana kako se vetrovi smenjuju i pomeraju prašinu, uz pad temperature, prenose danas grčki mediji.

Izvor: Tanjug

Nestvarni snimci iz Grčke: Oblaci prašine prekrili Atinu FOTO
Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Podeli:

Velika koncentracija čestica prašine uticala je na većinu ljudi sa respiratornim problemima zbog pogoršanog kvaliteta vazduha, istaklo je Helensko društvo za plućne bolesti.

Učestalost i intenzitet fenomena saharske prašine u Grčkoj variraju iz godine u godinu, od sedam do 20 epizoda (prosečno 13 epizoda godišnje), u zavisnosti od atmosferskih uslova i količine prašine koja dolazi iz Sahare, piše Katimerini.

Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

Grčka je prethodno bila zahvaćena oblacima prašine iz Sahare krajem marta i početkom marta dok je slična pojava bila u delovima Švajcarske i juga Francuske.

Tanjug/AP Photo/Petros Giannakouris

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: