Aktuelno 2

22.04.2024.

18:59

Slavni oskarovac sa 37 godina saznao bolnu istinu o svom rođenju

Proslavljeni oskarovac je, osim po brojnim ulogama, poznat i po svom turbulentnom životu o kom je i sam saznao dosta toga, ali tek kasnije.

Izvor: B92

Slavni oskarovac sa 37 godina saznao bolnu istinu o svom rođenju
Profimedia

Podeli:

Džek Nikolson je zabeležio oko 80 filmova u Holivudu, osvojio tri Oskara, a bio nominovan još devet puta, međutim, osim njegove karijere i njegov život je bio poprilično privlačan za javnost.

Istina o njegovom poreklu je posebno interesantna. Naime, ni sam glumac dugo nije znao da je žena za koju je mislio da mu je majka, zapravo, njegova baka.

Džek je rođen kao Džon Džozef Nikolson u porodici irskog, engleskog, velškog i nemačkog porekla i sve vreme mislio da je njegova majka Etel Mej.

Ipak, dosta kasnije je saznao da je njegova prava majka Džun, žena za koju je mislio da mu je sestra.

Džun je zatrudnela sa samo 17 godina sa dečkom koji je tada bio oženjen. Kada je njena majka saznala, pretila je dečku zbog toga što je imao seksualne odnose sa maloletnicom i insistirala da joj ne prilazi više. Kako bi se izbegla sramota, Etel Mej je rešila da preuzme ulogu majke, a Džun je bila predstavljena Džeku kao mnogo starija sestra.

Očinsku figuru nije imao nikada, a Džun je pobegla u Majami kada je on imao samo četiri godine. Želela je da bude egzotična plesačica i maštala je o velikoj karijeri. On joj se pridružio kada je napunio 17 godina i tada još uvek nije znao pravu istinu.

Kako je saznao ko mu je prava majka?

Džek je celu istinu saznao kada je već postao jako poznat i osvojio svog prvog Oskara, a sve su mu otkrili novinari, kada je imao 37 godina. Naime, kada je triler "Kineska četvrt" trebalo da se emituje u bioskopima, novinari su kontaktirali Nikolsona kako bi im objasnio neke detalje iz svog života.

Tada su mu rekli kako je njegov otac živ i to da je žena za koju misli da mu je majka, zapravo, njegova baka.

Profimedia

Džek je tada, prema podacima iz biografije "Džekov život", bio vidno uznemiren, te je pozvao svog teču od kog je zahtevao istinu. U tom trenutku su i njegova majka i baka bile mrtve, pa sa njima nije mogao da razgovara o tome.

Iako je ga je sve mnogo pogodilo, kasnije je ipak govorio kako to iskustvo nije bilo toliko traumatično za njega.

"Bio sam veoma impresioniran njihovom sposobnošću da čuvaju tajnu, ako ništa drugo", istakao je jednom prilikom za Rolling Stone.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: