Aktuelno 2

21.04.2024.

8:03

"Naborana lica i ispijeni obrazi": Posledice leka promenile lični opis poznatih

Glatki obrazi i čela bez bora - tako godinama prepoznajemo holivudske zvezde koje se često podvrgnu tretmanima botoksa, ali trenutno vlada novi trend.

Izvor: Jutarnji.hr

"Naborana lica i ispijeni obrazi": Posledice leka promenile lični opis poznatih
Profimedia

Podeli:

Mršavi obrazi, uvučene oči i opuštena koža novi su "trend" u Holivudu, a sve to zahvaljujući popularnom leku za gubitak kilograma zvanom "Ozempik".

Kako prenosi Daily Mail, Skot Dizik, bivši partner Kortni Kardašijan, prošli mesec je preplašio obožavatelje svojim dramatičnim novim izgledom, ali čini se da i brojne druge slavne osobe pate od istog problema ili jednostavno slede trend.

Doktorka Smita Ramanadam, plastični hirurg iz Nju Džersija, rekla je za DailyMail da Ozempik uzrokuje brz gubitak težine i "gubitak volumena u licu".

"Kada izgubimo masnoću na licu, vidimo znakove poput udubljenijih obraza, opuštenije kože i obešenih crta lica. Ponekad osoba deluje ostarelo preko noći, jer je salo u našim obrazima ono što nam daje mladalačkiji izgled", ističe doktorka.

Hirurzima, među kojima je bio i dr. Nikolas Džouns, plastični girurg iz Džordžije, pokazane su slike petnaest slavnih osoba koje su nedavno prošle kroz značajne transformacije, i rekli su da više od polovine, uglavnom muškaraca, ima istaknuto tzv. "Ozempik lice". Na ženama je to bilo teže da se primeti jer su one tradicionalno češće koristile filere i prikrivale nesavršenosti šminkom.

Na vrhu popisa bio je Džon Gudman, za kojeg su stručnjaci rekli da ima drastično manji volumen lica i, kao posledicu, opušteniju kožu s borama. Naime, 71-godišnji glumac izgubio je 100-tinjak kila tokom posljednjih 10 godina, a on to opravdava "jedenjem manjih porcija, svakodnevnom šetnjom sa svojim psima i izbacivanje šećera i alkohola iz ishrane". Nije rekao da je koristio Ozempik, iako mnoge njegove fotografije ukazuju na to, kažu doktori.

Takođe su svrstali i Robija Vilijamsa među slavne osobe s tzv. "Ozempik licem", a dr. Ramanadam je rekla mu je i te kako vidljivo "udubljenje ispod očiju i obraze te više bora koje se pojavljuju zbog gubitka volumena".

Što se tiče žena, oba lekara rekla su da je 71-godišnja Šeron Ozborn najdramatičniji primer zloglasnog "Ozempik lica".

"Oči joj izgledaju više uvučene, obrazi su joj više udubljeni", rekla je doktorka koja je ukazala i na gubitak volumena u licu. Drugu su takođe ukazali na nazolabijalne bore koje se protežu od bočne strane nosa do vrha usta, za koje su rekli da Ozempik često dodatno izrazi.

Doktori su takođe prokomentarisali i Džesiku Simpson, koja na ranijim fotografijama ima "i te kako više volumena u licu".

"Kad pogledam noviju fotografiju, njene oči su uvučene, njeno lice više ispijeno, a ni njeni obrazi nisu tako puni. Lice joj izgleda pomalo mršavo, zapravo, kao da je umirala od gladi", zaključili su doktori.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: