Aktuelno 0

17.04.2024.

8:53

Fanovi Tejlor Svift izgubili milion funti zbog prevare

Obožavaoci pevačice Tejlor Svift u Velikoj Britaniji su potencijalno izgubili više od milion funti zbog prevaranta koji lažno prodaju karte za njenu turneju ''Eras'', procenila je Lojds banka.

Izvor: Tanjug

Fanovi Tejlor Svift izgubili milion funti zbog prevare
EPA-EFE/ALLISON DINNER

Podeli:

Ova banka je izdala upozorenje fanovima na osnovu analize prevara u kupovini koje su prijavili njeni klijenti, kao i analiza banke Halifakse i Banke Škotske, gde su Svift i njena turneja pomenuti kao deo tužbe, javlja Skaj njuz.

Više od 600 klijenata Lojds banke prijavilo je da su prevareni otkako su karte puštene u prodaju u julu 2023. Svaki oštećeni je u proseku izgubio 332 funte, iako je u nekim slučajevima gubitak bio veći od 1.000 funti, saopšteno je iz Lojds banke.

Sa ciframa zasnovanim isključivo na sopstvenim podacima o klijentima, Lojds procenjuje da je verovatno bilo najmanje 3.000 žrtava širom Ujedinjenog Kraljevstva, na osnovu broja tekućih računa i pretpostavke sličnih trendova u drugim britanskim bankama.

Na meti su se najviše našli fanovi starosti od 25 do 34 godine koji su pokušavali da kupe rasprodate karte, a mnogi od njih na ove prevare nailaze na društvenim mrežama. Prevare pri kupovini uključuju slanje novaca putem bankovnog transfera za kupovinu robe ili usluga koje su lažne, loše ili ne postoje.

Ove prevare često uključuju lažne reklame, objave ili liste na društvenim mrežama, nuđenje karata ili pristup događajima koji su već rasprodati. Rekordna turneja ''Eras'' trebalo bi da zaradi više od milijardu dolara, prema izveštajima, a karte za koncerte su rasprodate čim se nađu u prodaji.

''Lako je dozvoliti da naše emocije prevladaju kada saznamo da će naš omiljeni umetnik nastupiti uživo, ali važno je ne dozvoliti da nam ta osećanja pomute rasuđivanje kada pokušavamo da nabavimo ulaznice", upozorila je Liz Zigler, direktorka za prevenciju prevara Lojds banke.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: