Aktuelno 6

15.04.2024.

20:42

Oružarka sa filma Aleka Boldvina osuđena na 18 meseci zatvora

Hana Gutijerez-Rid, glavni rukovalac oružjem na setu filma "Rust", osuđena je na 18 meseci zatvora zbog smrtonosnog pucanja na setu, pri čemu je stradala snimateljka Halina Hačins.

Izvor: B92.net

Oružarka sa filma Aleka Boldvina osuđena na 18 meseci zatvora
Profimedia

Podeli:

Hana Gutijerez Rid, oružarka koja je napunila pištolj kojim je Alek Boldvin upucao i ubio direktorku fotografije na setu filma "Rust" 2021. godine, osuđena je na 18 meseci zatvora.

Gutijerez (26) je osuđena nakon što su je porotnici u Santa Feu u Novom Meksiku, nakon suđenja, proglasili je krivom za ubistvo iz nehata, prenosi BBC.

Bila je zadužena za kontrolu oružje tokom snimanja vestern filma u oktobru 2021, kada je revolver "kolt 45" ispalio glumac i koproducent Alek Boldvin tokom probe.

Tom prilikom ubijena je snimateljka Halina Hačins, dok je reditelj Džoel Souza povređen.

EPA-EFE/JASON SZENES

Porotnici na suđenju doneli su presudu nakon što su saslušali desetine svedoka, uključujući očevidce, FBI analitičare dokaza i dobavljača municije, kao i Souzu, tokom desetodnevnog suđenja.

Tužioci su okrivili Gutijerez ​​da je nenamerno unela bojevu municiju na set gde je to bilo zabranjeno i da nije poštovala osnovne protokole o bezbednosti oružja. Posle dvonedeljnog suđenja, porota je oko tri sata većala o donošenju presude.

Njen pravni tim je nakon presude zatražio novo suđenje i tražio da bude puštena iz zatvora.

Suđenje Boldvinu zbog krivičnog dela ubistva iz nehata zakazano je da počne 10. jula, nakon što ga je velika porota optužila.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: