Aktuelno 6

15.04.2024.

20:42

Oružarka sa filma Aleka Boldvina osuđena na 18 meseci zatvora

Hana Gutijerez-Rid, glavni rukovalac oružjem na setu filma "Rust", osuđena je na 18 meseci zatvora zbog smrtonosnog pucanja na setu, pri čemu je stradala snimateljka Halina Hačins.

Izvor: B92.net

Oružarka sa filma Aleka Boldvina osuđena na 18 meseci zatvora
Profimedia

Podeli:

Hana Gutijerez Rid, oružarka koja je napunila pištolj kojim je Alek Boldvin upucao i ubio direktorku fotografije na setu filma "Rust" 2021. godine, osuđena je na 18 meseci zatvora.

Gutijerez (26) je osuđena nakon što su je porotnici u Santa Feu u Novom Meksiku, nakon suđenja, proglasili je krivom za ubistvo iz nehata, prenosi BBC.

Bila je zadužena za kontrolu oružje tokom snimanja vestern filma u oktobru 2021, kada je revolver "kolt 45" ispalio glumac i koproducent Alek Boldvin tokom probe.

Tom prilikom ubijena je snimateljka Halina Hačins, dok je reditelj Džoel Souza povređen.

EPA-EFE/JASON SZENES

Porotnici na suđenju doneli su presudu nakon što su saslušali desetine svedoka, uključujući očevidce, FBI analitičare dokaza i dobavljača municije, kao i Souzu, tokom desetodnevnog suđenja.

Tužioci su okrivili Gutijerez ​​da je nenamerno unela bojevu municiju na set gde je to bilo zabranjeno i da nije poštovala osnovne protokole o bezbednosti oružja. Posle dvonedeljnog suđenja, porota je oko tri sata većala o donošenju presude.

Njen pravni tim je nakon presude zatražio novo suđenje i tražio da bude puštena iz zatvora.

Suđenje Boldvinu zbog krivičnog dela ubistva iz nehata zakazano je da počne 10. jula, nakon što ga je velika porota optužila.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

21 h

Podeli: