Aktuelno 0

15.03.2024.

8:04

Alek Boldvin zatražio od sudije da odbaci optužbe

Advokati američkog glumca Aleka Boldvina zatražili su od sudije da odbaci optužbe protiv glumca za ubistvo iz nehata snimateljke Haline Hačins 2021. godine, tokom snimanja vestern filma "Rđa" (Rust).

Izvor: Tanjug

Alek Boldvin zatražio od sudije da odbaci optužbe
Profimedia

Podeli:

Suđenje je zakazano za 10. jul u američkoj državi Novi Meksiko, preneo je Rojters.

Boldvinovi advokati podneli su u četvrtak zahtev za odbacivanje optužbi protiv Boldvina osam dana nakon što je porota proglasila krivom oružarku Hanu Gutjerez-Rid za ubistvo iz nehata u odvojenom suđenju.

Gutjerez treba da bude osuđena 15. aprila i preti joj do 18 meseci zatvora. Boldvin se, takođe, suočava sa suđenjem za ubistvo iz nehata, a BBC tvrdi da presuda za Gutjerez-Rid može da predstavlja olakšavajuću okolnost za glumca koji se izjasnio da nije kriv.

Njegovi advokati sada mogu da tvrde da Boldvin nije mogao da predvidi da je u pištolju na snimanju bilo municije, jer je to bila odgovornost oružara. Sud u Novom Meksiku je 19. januara ponovo pokrenuo krivični postupak protiv glumca, više od dve godine od incidenta, a devet meseci nakon što je prvostepeno optužen za smrt Hačins.

Prethodne optužbe protiv njega odbačene su prošlog aprila kada su tužioci u Novom Meksiku rekli da su izašle na videlo nove informacije koje zahtevaju dalju istragu i nakon što su tužioci rekli da su se pojavili novi dokazi iz forenzičkih testova o oružju korišćenom u pucnjavi.

Glumac se 31. januara izjasnio da nije kriv. Incident se dogodio u oktobru 2021. godine kada je Boldvin vežbao pucanje iz pištolja, a on tvrdi da je mislio da u pištolju nisu bili pravi meci.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: