Aktuelno 0

04.04.2024.

16:34

Od izbora i uredničkih politika sve do PR-a i native oglašavanja na Danima komunikacija

Živimo u vremenu nikad većih mogućnosti, ali i nikad većih izazova za komunikatore.

Izvor: B92

Od izbora i uredničkih politika sve do PR-a i native oglašavanja na Danima komunikacija
Luka Stanzl

Podeli:

Redakcijske odluke, tekstovi koje piše AI, fake news i superizbori samo su neke od tema kojima će se u Rovinju pozabaviti ovaj poznati festival tržišnih komunikacija.

Je li urednički rad uglavnom određen formatom ili politikom medija? Šta tehnološki napredak znači u kontekstu političkih kampanja? Kako u vreme veštačke inteligencije rade PR-ovci?

Zavarava li native oglašavanje korisnika ili mu pomaže pronaći prilagođenije sadržaje? S kojim se finansijskim i tehnološkim preprekama suočavaju mediji u doba hiperprodukcije sadržaja?

Ovo su samo neka od pitanja na koja će odgovoriti zanimljivi razgovori Dana komunikacija, koji će se u svom desetom izdanju u Rovinju od 11. do 14. aprila prvi put održati u četiri festivalske dvorane. Raspored ovogodišnjeg festivala već je objavljen, a neke od sadržaja izdvajamo u nastavku!

DK SPOTLIGHT SECRETS OF THE EDITOR’S PICK
Želite li doznati ko ili što upravlja uredničkim odlukama, mogu li i koliko biti objektivni – a posebno koliki je uticaj gledatelja ili čitatelja (čitaj: clickbait-ova), moći će to učiniti na Danima komunikacija. Je li urednički rad uglavnom određen formatom, vlasništvom, politikom ili oglašivačima te zašto nove generacije ne vjeruju medijima (i urednicima)? O ovim (i inim) temama razgovarati će Damir Ciglar (designated driver, Imago Ogilvy; član HURA-e i IAB-a Croatia) i Boris Trupčević (konzultant, TNT Media Lab) u intrigantnom segmentu [DK SPOTLIGHT] Secrets of the Editor’s Pick.

SUPER ELECTION FEVER BY CROATIAN PUBLIC RELATIONS ASSOCIATION (HUOJ)
Parlamentarni, evropski i predsednički izbori 2024. godine i lokalni izbori 2025. godine svakako su izazvali glasačku groznicu u Hrvatskoj i postali glavna tema u medijima i javnosti, a sa sobom donose političke kampanje. Veštačka inteligencija, proveravanje činjenica, društvene mreže, manipulacija – ovo su samo neki od koncepata s kojima se suočavaju PR stručnjaci, a svoje će iskustvo na panelu HUOJ-a podijeliti Bojana Božanić (CEO, Lider Media; članica IAB-a Croatia), Nina Išek Međugorac (izvršna direktorica, Val grupa; članica HURA-e i IAB-a Croatia) i moderator Kristijan Sedak (HUOJ, poslijedoktorand, Hrvatsko katoličko sveučilište, predavač, Umjetnost komunikacije).

PURSUIT OF AUTHENTICITY: GOING NATIVE
Glavna mu je odrednica zanimljiv i relevantan sadržaj koji uspešno privlači pažnju i lojalnost: native oglašavanje poslednjih je godina zauzelo važnu poziciju na tržištu. Koja je granica između uredničkog sadržaja i promotivnog materijala, koji može dovesti do zavaravanja potrošača? Iskusni panelisti Ema Huskić (voditeljica marketinga, Mastercard; članica IAB-a Croatia), Dina Hrastović (voditeljica TG Studija, Telegram Media Grupa) i Martina Srnec (direktor Sektora za promociju i oglašavanje Hrvatske turističke zajednice) pod moderatorskim vodstvom Krešimira Macana (savjetnik za poslovanje i komunikacije, Manjgura; član HURA-e i IAB-a Croatia) otkriće kako native oglašavanje zaista utječe na iskustvo potrošača te na koje načine odražava težnju industrije za autentičnošću.

PR 2030: THE UNRAVELING OF PUBLIC RELATIONS
Svet odnosa s javnošću je poslednjih godina preplavljen novim tehnologijama, inovativnim trendovima i progresivnim strategijama, što neminovno dovodi do velikih promjena u ovom dinamičnom području. U razgovoru PR 2030: The Unraveling of Public Relations moderatorici Ankici Mamić (vlasnica, Agencija IMC; članica HURA-e i IAB-a Croatia) pridružit će se Dunja Bua Maričević (osnivačica i CEO, Pragma komunikacije; članica HURA-e i IAB-a Croatia), Vladimir Preselj (CEO, Millenium promocija; član HURA-e i IAB-a Croatia) i Sanja Petek Mujačić (CEO i partnerica, Hauska & Partner; članica HURA-e i IAB-a Croatia), gdje će zajedno zaviriti u budućnost PR-a i otkriti vide li oni virtualne press konferencije, priopćenja koja je napisao AI i influencere kao realnost u 2030. – te hoće li krizno komuniciranje uz pomoć AI-ja ikada zaista zaživjeti.

DIGITAL DIALECTICS: LOCAL VS. GLOBAL SUBSCRIPTION TRENDS POWERED BY HUDI
Ključna uloga medija u pružanju pouzdanih informacija prepoznata je u različitim globalnim izazovima, uključujući zabrinutost za ljudska prava, nastavak ratova i ekonomske promjene. Dolazak generativne umjetne inteligencije dodatno je transformirao novinarsku industriju, označivši značajnu promjenu tehnologije. S kojim se financijskim i tehnološkim preprekama suočavaju mediji i što za njihovu budućnosti znači uvođenje digitalnih pretplata? S posebnim naglaskom na digitalnu strategiju, svoje će iskustvo podijeliti predstavnici HUDI-ja Maja Maldini (PhD, Senior Manager, Operations and Knowledge Management, WAN-IFRA Women in News, HUDI Digital subscription Taskforce Member) i Vanja Prahić (direktor digitalnog razvoja i izvedbe, 24sata, HUDI Digital Subscription Taskforce President), a ulogu moderatora preuzet će Matej Lončarić (glavni direktor digitalnog poslovanja, CME Adria, predsjednik HUDI-ja).

Svi kreativci, marketingaši, digitalci, mediji i drugi komunikatori koji se i ove godine žele naći u društvu domaćih i svjetskih tržišnih lidera informacije o sudjelovanju mogu pronaći na www.danikomunikacija.com.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

11 h

Podeli: