Dva simptoma su karakteristična za kovid-19, a ovo su tri nova VIDEO

Centar za kontrolu i prevenciju bolesti dodao je tri nova simptoma kovid-19 koja se još zovu i alergijski simptomi. Krenule su uveliko i alergije koje će biti aktuelne celog leta.

Zdravlje

Izvor: B92

Sreda, 01.07.2020.

10:34

Dva simptoma su karakteristična za kovid-19, a ovo su tri nova VIDEO
Foto: Printskrin TV Prva

Konstantno curenje nosa, mučnina i dijareja su tri nova simptoma koronavirusa. Na pitanje kada je vreme da se onaj ko oseća neke simptome javi u kovid ambulantu, dr Tatjana Radosavljević, pulmolog i alergolog kaže:

"Ovi simptomi inače su oni koje koronavirusi kao vrsta izazivaju i sad su prepoznati kao simptomi koji se javljaju kod kovid-19. Onaj ko ima alergije on ih uglavnom ima u određeno doba godine, trenutno je izraženo cvetanje drveća i polen korova korena koprive, i ako imate tegobe - curenje nosa, suzenje očiju ili suve oči, svrab u ušima i na nepcu, onda je velika verovatnoća, ukoliko nemate temperaturu i krvne analize normalne, onda je velika šansa da je u pitanju alergija".

Međutim, ta alergija vas neće sprečiti, navodi dr Radosavljević, da dobijete infekciju koronavirusa.

"Svaka temperatura i grebanje u grlu i sve što ima simptome virusa, a najpre gubljenje osećaj mirisa i ukusa, sigurani su znaci da je u pitanju koronavirus", ukazala je doktorka.

Pogledajte više u videu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

11 h

Podeli: