Prevencija 3

22.04.2024.

19:27

Ova dva prirodna napitka će vam otkloniti želudačne tegobe

Skoro svi ponekad imamo problema sa želucem.

Izvor: b92.net/24sata.hr

Ova dva prirodna napitka će vam otkloniti želudačne tegobe
Shutterstock/ PopTika

Podeli:

Iako mnogi u tom slučaju posežu za medikamentima, ponekad su dobre i prirodne opcije koje nam mogu umanjiti tegobe. U nastavku vam predstavljamo dve, koje mogu biti prilično efikasne.

Naime, ako imate želudačne tegobe, uzmite koren đumbira, dužine 2,5 do 5 centimetara, 1 do 2 šolje vode, med (opciono). Koren đumbira operite, oljuštite i narendajte ili sitno iseckajte. U međuvremenu stavite vodu na šporet i dodajte đumbir. Kuvajte oko 3 minuta, a zatim ostavite da se krčka još 2 minuta. Skinite sa vatre, procedite i po želji dodajte med.

Ovaj napitak pijte polako, gutljaj po gutljaj.

Druga opcija je jabukovo sirće koje će takođe pomoći. Ono se dosta koristi kao antiseptik, ali može pomoći i kod problema sa varenjem, jer pomaže u apsorpciji hranljivih materija i ublažava bolove u stomaku.

Stavite nekoliko kašičica u čašu hladne ili tople vode. Da biste apsorbovali hranljive materije, pijte ovaj napitak pre jela. Ali koristite samo jabukovo sirće, ne bilo koju drugu vrstu.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: