Rozacea – čest problem

Rozacea je često oboljenje kože, u čijoj osnovi je povećana osetljivost kapilara kože lica. Manifestuje se najpre povremenim, a zatim stalnim crvenilom i osetljivošću kože lica, pojavom proširenih kapilara, a zatim i gnojanica, ređe čvorova. Kod žena je češće, a kod muškaraca može da ima izraženiju kliničku sliku sa stalnim otokom i zadebljanjem nosa (i dr. delova lica) što se naziva rinofimom.

Pišu: dermatolozi ordinacije “DERMATIM”

Pošaljite komentar
 1. imam probleme sa rozaceom i doktori prepisuju nesto sto veze nema sa boljitkom ali imam srecu sto apotekarka iz moje ulice imala iste probleme i savet je koristiti orvagil 6-7 meseci bez prekida , i nov preparat RUBORIL meni se smanjilo crvenilo a tek drugi mesec koristim .
  (Dusica, 16. septembar 2010 20:12)

  # Link komentara

 2. Godinu dana se lecim od Rozace-e. Koristila sam Dovicin kapsule, Elocom kremu, Ruboril kremu, Hidrokortizon mast, Klindasol gel i nista mi od navedenog nije pomoglo. Zahvatilo mi je desni obraz i stiglo do slepocnica. Sad mi prelazi i na drugu stranu lica.Imate li kakvu terapiju za mene? Hvala...
  (Dragana, 3. septembar 2010 21:51)

  # Link komentara

 3. za tretman rozacee se često koristi i suspenzija sa ihtiolom koja se magistralno izrađuje u svim većim apotekama koje imaju svoju laboratoriju i cena je oko 300din. a antibiotici nisu rešenje svih problema i upravo zbog nekritičkog propisivanja od strane lekara danas i imamo ogromoan broj rezistentnih sojeva mikroorganizama.
  (ljubičica, 27. oktobar 2009 00:05)

  # Link komentara

 4. Sramota

  Ceo zapad leci rozaceu antibiotikom za helikobakteriju ( kod vecine je ona uzrocnik ) . Kada sam se obratio dermatologu sa ovim zahtevom gledala me je k'o vola .
  Stvar je jasna - kremice po ceni od 20e mesecno su bolji posao za farmako industriju nego jedan tretman antibioticima .
  (Ostoja, 26. oktobar 2009 15:24)

  # Link komentara