1. Samo baklava
  (Sigurica, 8. mart 2023 18:11)

  # Link komentara

 2. Eto, sad su i kolaci opasni.

  Ceo finansijsko-politicki sistem je projektovan da nas sve, u bliskoj buducnosti pretvori u radnike koji ce raditi do 75-te godine zivota, mozda i duze od toga, a za to je potrebno da budemo zdravi. Zato se i tzv. "fitnes i velnes kultura" toliko propagira. Zahvaljujuci osiguravajucim kucama, bankama i mega-korporacijama, te istrazivanjima koja one narucuju, uskoro cemo da pasemo travu koju uzgajaju samo gorenavedeni jer ce sva druga hrana biti zabranjena kao stetna za zdravlje i ekologiju, i svuda cemo ici peske jer "automobili zagadjuju planetu". Sve to sa ciljem da bismo mogli da radom vratimo "resurse koje je drustvo ulozilo u nas" (citaj: bogatasi koji smatraju da je sve njihovo ili treba da bude).

  Na sve to pustaju masama bujicu droge, jeftinog seksa i jos jeftinije zabave (film, muzika i sport), koji su vec duboko utkani u nase zivote putem drustvenih mreza i mobilnih telefona, a sve to da bismo bili zaokupljeni i hipnotisani, i eto nama "utopije" u kojoj svi zivimo kao dronovi ili zombiji i samo radimo. Vec u ovom trenutku je sve to veoma opipljivo u stvarnosti.

  Tek tada cemo shvatiti da smo porobljeni bez "ispaljenog metka", ali bice kasno, a sve vrste semena bice za jednogodisnju upotrebu (vec sada smo jako blizu toga) i bice u rukama korporacija, kao i veci deo plodnog zemljista. Kada dodjemo do toga (a nije pitanje "da li", nego "kada"), cak i feudalizam ce nam delovati "mila majka" u odnosu na tu "utopiju".
  (Sekula, 8. mart 2023 17:59)

  # Link komentara

 3. Kolača? To nisu pravi kolači!
  (Darkard, 8. mart 2023 15:28)

  # Link komentara