Dr Đukić: Povećan broj pacijenata na intenzivnoj nezi, izguraćemo

Povećava se broj kovid-pacijenata u KBC Dragiša Mišović, a direktor te zdravstvene ustanove prof. Vladimir Ðukić kaže da je u bolnici trenutno na lečenju i 11 dece i sedam majki, a povećan je i broj intubiranih pacijenata i pacijenata u intenzivnoj nezi.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. I dalje ostaje da ne postoje dve vrste virusa, nego dve vrste zaražavanja: interpeesonalni i preko vektora. Vektor je nqjverovatnije tigrasti komarac genetski već modifikovan na dva načina: ubacivanjem gena polarnog crva (koji je u stvari buba), i podebljavanjem peptidnog sloja u digestivnom traktu. Zato su ovi komarci ujedali i za vreme hladnog vremena... Kada bi ste samo preporučili ljudima da koriste uređaje protiv komaraca, prekinuki bi ste epidemiju i rast zaraženih. Interpersonalna zaraza se može sprečiti maskama! Ovo nije obična virusna zaraza jer je imunitet ograničen, zbog čega može da traje unedogled! Ne ubija, samo sakati radnu snagu i urniše ekonomiju u tromesečnim ciklusima.
  (Tri Tacke, 27. oktobar 2020 12:59)

  # Link komentara

 2. U gradu sa kurtom i murtom sa sela ne možeš očekivati kulturu...
   (Nikola, 27. oktobar 2020 01:19)

  # Link komentara

 3. @kole Zašto generalizuješ kada je 10% sasvim normalno...
   (Nikola, 27. oktobar 2020 01:18)

  # Link komentara

 4. @srki

  Klubovi su olicenje bahatosti u teskim vremenima, nesto sto se ne mora. Veca je sansa razboleti se tamo u guzvi boraveci satima, nego na ulazu u fakultet. Medjutim mnogo je tu istih ljudi, uvece klub ujutru fakultet ili srednja skola, pa malo GSP bez maske, to ti je danasnja omladina.
   (kole, 26. oktobar 2020 22:26)

  # Link komentara

 5. @kole

  Prijatelju, nisu samo klubovi problem. Nemoj pogrešno da me shvatiš, baš me briga da li će nekom vlasniku noćnog kluba ili kladionice da opadne promet, ionako to drži sumnjiv svet. Ali Srbi izgleda samo znaju kao papagaji na svakoj vesti da pričaju o klubovima, a to što npr pedeset studenata ne nosi maske i ne poštuje distancu ispred ulaza na fakultet, o tome niko ne priča. Nego samo klubovi, klubovi, klubovi, klubovi.
  (Srki, 26. oktobar 2020 19:45)

  # Link komentara

 6. A klubovi neka rade li rade? Pa neka drzava izracuna sta je isplativije, da klubovi zarade ili da se daju velike pare za lecenje ljudi?
   (kole, 26. oktobar 2020 18:30)

  # Link komentara