1. @Marko
  Ti imas znanje ?!?!?
  Drz se ti Borisa, daleko ces da doguras.
   (pera zdera, 19. oktobar 2020 15:13)

  # Link komentara

 2. Mislim da ce važnije biti otkriti uzrok za virus, nego naci vakcinu ili lijek za ovaj opasni virus. Mislim da je uzrok sebični čovjek.
  (Stojan, 19. oktobar 2020 09:16)

  # Link komentara

 3. Nisam strucnjak kao sto nije vecina nas koji ovde pisemo,ali od pocetka sam verovao da je virus vestacki i da je delo ljudskih ruku. U ostalom to su rekli i mnogi ugledni strucnjaci, na primer onaj Francuz nobelovac sto je otkrio AIDS. Ko je poturio virus? Pa onaj ko zeli korist i ko ce imati koristi. Uvek treba ici linijom i logikom interesa. To je Zapad. Smesno je u 21. veku planeta da se boji nekih virusa,pa nije ovo srednji vek. I pored bede u svetu, ipak danas je te beda najmanje kroz celu istoriju, ipak danas su higijenski i drugi uslovi najbolji u celom svetu kroz istoriju. Vec sam u dva pisanja na ovoj temi objasnio zasto Zapad ima interesa sa ovim virusom. Neki ce reci da je ekonomska kriza sada i na Zapadu zbog corone,kao ne bi oni tamo poturali. Bi naravno. Bankari hoce svuda da vladaju i da imaju u šaci cele kompanije, cele drzave. I do sada su ih imale delimicno a sada ce imati jos i vise jer ce cele drzave da se zaduzuju novim kreditima, trebace im zbog nastajuce krize. A svet i mediji ce za krizu da okrive covid 19.A ponekad i Kinu.Nije interes primarno u tome da se proda sto vise maski i vakcina, vec da se narod drzi u strahu a samim tim pod kontrolom, i da se stavi kasnije pod finansijsku zavisnost. Vecina drzava nece ni moci da vrate te nove kredite jer su vec duzne, postace kao Grcka.Pa kad nemaju da vrate novac, onda ce dati u zalog prirodne resurse, ko sta ima, neko gas, neko naftu, neko lepa i topla mora( Hrvatska, Spanija, Francuska, Grcka...).
  (Sirano, 19. oktobar 2020 06:56)

  # Link komentara

 4. virus nije izolovan...testovi nisu validni,jer virus nije izolovan ... treca faza ispitivanja a gradjani se dobrovoljno vakcinisu...jos placaju...jel ovo zona sumraka??
   (samo povezujem, 19. oktobar 2020 05:44)

  # Link komentara

 5. Marko@ Vidiš jako se razlikujemo jer kod tebe se oseća nedostatak empatije. Ne treba da ti brineš samo o sebi već i o tome da li će tvoji postupci imati posledice po druge, a to je u ovoj epidemiji jako važno!
  [Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (www, 18. oktobar 2020 17:57)

  Postovani, kako ste zakljucili da ja nemam empatije iz komentara koji sam posalo?
  Niste se zapitali da ja mozda znam malo vise o celoj ovoj situaciji od vas, pa se komotnije ponasam.
  Moja supruga je prof.medicine ovde u U.K. Toliko za vasu informaciju.
  Sami izvucite zakljucak iz ovoga sto napisah i ne zurite sa osudjivanjem.
  Svako dobro i bez panike.
  (Marko, 19. oktobar 2020 00:41)

  # Link komentara

 6. Sirano, da li zaista misliš da, na primer, Bil Gejts nema uloženu lovu u toj kineskoj vakcini? Misliš da pokvarenost, zlo i ljubav prema lovi poznaju granice? Razmisli ponovo. Da ne krećem od činjenice da trenutno nema većeg zagovornika novog svetskog poretka od Kine, jer će ona da bude glavna sila u njemu.
  (Tata Ikun, 19. oktobar 2020 00:11)

  # Link komentara

 7. Kinezi su dokazali da su pametni. Šta im bi sad da ne slušaju srpske pametnjakoviće?
  (?&?, 18. oktobar 2020 23:42)

  # Link komentara

 8. S obzirom da u Kini dugo nema prenosa virusa i da su retki slučajevi uveženi i da se u Kini potpuno normalno živi bez virusa očigledno je da su oni lek odnosno vakcinu imali i pre i da su tako suzbili epidemiju. Iluzorno je verovanje da su karantinom ,u zemlji sa 1,5 mlrd stanovnika , uspeli da pobede virus.
  (Radovan III, 18. oktobar 2020 21:50)


  Cak i da je tacno to sto pises, pa kad si tako bistar i vispren, kako da ne primecujes da Zapad bas namerno nece da napravi vakcinu i tako spase svoj narod i narod sirom sveta,i da spase ekonomiju kako svoju tako i drugih zemalja. Nije ti palo na pamet da namerno nece da imaju vakcinu, bar ne za sada?
  I ne cudi te da Zapad negira rusku vakcinu,da govore da ne valja ruska vakcina za covid.Pa kako to da Zapad do sada se nije rugao nijednom ruskom leku a ni vakcini vec samo ovoj za covid.
  Nije ti palo na pamet da iz odredjenih interesa zele da oslabi sto vise ekonomija. Pa kad dodje taj ekonomski kolaps mnogih drzava,a a on polako pocinje, onda ce desetine drzava da uzimaju milijarde i milijarde kredita.Pa od koga ce da uzimaju te kredite? Nece sigurno od Kine i Rusije, nece u rubljama i dinarima vec u evrima i dolarima. Negde ovo memorisi pa sledece godine prati koliko ce koja drzava da se zaduzuje tj uzima kredita od MMF i slicne bratije.
  (Sirano, 18. oktobar 2020 23:18)

  # Link komentara

 9. Kakva ekipa, rade poslednji test vakcine i to na ljudima i to im za to uzimaju novac :) Nekada su se osobe koje pristanu na testiranje dobijale novac za to, Kina je ipak uradila upgrade pa sada naplacuje od ljudi da budu test fazi.
  (Milos, 18. oktobar 2020 23:04)

  # Link komentara

 10. Vakcine imaju svoje prednsoti i mane, i dok je tako biće različitih stavova, kao i u svemu ostalom!
  Zabrinjavajući je porast netolerancije na raličita mišljenja i stavove, istorija je pokazala kuda takvo ponašanje vodi, a novi Hitler, Staljin... nam ne treba.
  Ipak deluje da će budućnost čovečanstva zavisiti od vakcina, i to je nešto što nas čeka, posle covid-19 možemo očekivati i opasnije viruse, obzirom kako se hranimo, živimo, izumiranje mnogih biljnih i životinjskih vrsta, koliko smo zatrovali planetu i ...

  Upotreba vakcine koja nije prošla završna klinička ispitivanja je nezakonita, jer takva vakcina ne može imati dozvolu za upotrebu, osim u svrhu testiranja, tako da je verovatno u tekstu članka napravljena neka greška (možda u prevodu), jer bi ovo bio opasan i nezakonit presedan.

  Najvažnije je ostati priseban, razuman i civilizovan, sve razlike i nesuglasice se mogu rešiti argumentima. Prisila ne vodi nikuda na duže staze, istorija nas je to naučila.
  (NiKon objektiv, 18. oktobar 2020 22:23)

  # Link komentara

 11. S obzirom da u Kini dugo nema prenosa virusa i da su retki slučajevi uveženi i da se u Kini potpuno normalno živi bez virusa očigledno je da su oni lek odnosno vakcinu imali i pre i da su tako suzbili epidemiju. Iluzorno je verovanje da su karantinom ,u zemlji sa 1,5 mlrd stanovnika , uspeli da pobede virus.
  (Radovan III, 18. oktobar 2020 21:50)

  # Link komentara

 12. Ko je gledao film "Erogena zona"...pilići bez krila...
   (Ron Džeremić, 18. oktobar 2020 21:25)

  # Link komentara

 13. Lepo su rekli vođe duboke države.Pustiš im virus,spremiš inekcije poubijaš ih prorediš i još ti za to plate.
   (Teodora, 18. oktobar 2020 21:23)

  # Link komentara

 14. bilo je za pretpostaviti da će onaj ko je napravio virus imati prvi i vakcinu za isti

  kinezi

  e sad da je svet pametan pa da ima uvede sankcije u svakom pogledu : ekonmske pre svih, zabranu ulaska kineza u sve zemlje... treba ih izolovati i zatvoriti spolja pa neka se igraju doktora sami

  ne mogu da verujem da je svet ovoliko naivan
  (Protestant, 18. oktobar 2020 12:30)

  A Kinezi među najbrojnijim turistima na svijetu i konzumentima luksuzne robe kao i energenata svih vrsta. Baš će neko da im uvede sankcije. Druže, sankcije Americi ili Kini su sankcije samom sebi.
  (Toni, 18. oktobar 2020 21:09)

  # Link komentara

 15. "jel si ti jedan od onih koji je trcao da se vakcinise protiv svinjkog gripa? kako ste tada ispali glupi ispascete i sad ahahah"
  Ja sam se tada vakcinisao. Zašto sam ispao glup, objasni mi, molim te?
  (T, 18. oktobar 2020 21:01)

  # Link komentara

 16. jel si ti jedan od onih koji je trcao da se vakcinise protiv svinjkog gripa? kako ste tada ispali glupi ispascete i sad ahahah
  (najjaci, 18. oktobar 2020 13:28)

  Ahahaha, sam se sebi smej, to je pravi dokaz inteligencije.
  A ko je glup vidi se po tome da smo (ne racunajuci zrtve korone) sa Bugarskom, Letonijom i Ukrajinom u svetskom vrhu po mortalitetu (15 mrtvih na 1000 stanovnika godisnje) dok je u Kini 7 (vise nego duplo manje)
  (bunt protiv mozga, 18. oktobar 2020 19:57)

  # Link komentara

 17. dd,pa to je zavrsna faza testiranja...
   (zzz, 18. oktobar 2020 19:40)

  # Link komentara

 18. dobro ,vakcina,e ajede malo,samo malo o maskama,ako dozvolite,neke brojke.Sad je,recimo,cista zarada po masci ,jedan d.,recimo jedna maska,dnevno puta ,ajde tri miliona,pa puta trista dana,ej,cifra nevidjena.Pazi,ako je zarada samo jedan dinar.I lupam glavu sa ciglom,ne mogu da skontam koliko je to para kod,nas ili u Kini,milijarda i jos pola...Nisam anti vakcinas,ali bre mlogo se para tu nesto vrti ...
   (zaludan, 18. oktobar 2020 19:39)

  # Link komentara

 19. “””to sto kinezi ili sad uvode 5g mrezu ne moze da promeni naucne cinjenice, a to je da elektomagnetno zracenje ima bioloske efekte koji su stetni za zrdavlje.
  (bla, 18. oktobar 2020 12:50)”””

  Koje konkretno naučne činjenice? Koje studije? Nemoj mi samo molim te poslati neki YouTube video sa “dokazima” i “studijama” iza kojih niko ne stoji svojim imenom i reputacijom. Zna se šta su prave studije, gde je detaljno opisana studija kako je izvedena da se može ponoviti ako treba za potvrdu, i potpisana imenom i prezimenom.
  (Realan, 18. oktobar 2020 19:36)

  # Link komentara

 20. “(Realan, 18. oktobar 2020 11:07)

  jel si ti jedan od onih koji je trcao da se vakcinise protiv svinjkog gripa? kako ste tada ispali glupi ispascete i sad ahahah
  (najjaci, 18. oktobar 2020 13:28)

  Nisam druže niti ću trčati ni na ovu, ali to je zato što smatram da treba više vremena da se vakcina ispita. A ti nisi nikad primio ni jednu vakcinu? Tvoja deca? Nadam se za tvoje zdravlje i zdravlje tvoje dece da neće biti prilike da ti ispadneš glup sa tvojim povrsnim razmišljanjima i stavovima.
  (Realan, 18. oktobar 2020 19:32)

  # Link komentara

 21. Vest je iz Kine. Pa svi znaju koje je tamo ispiranje mozga. Sigurno bi i ovde bilo dobrovoljaca
   (neki veliki dr, 18. oktobar 2020 19:30)

  # Link komentara

 22. ,,nemacka medicina je najbolja"-citat iz filma ,,Ko to tamo peva",Danilo Bata Stojkovic...
   (zaludan, 18. oktobar 2020 19:24)

  # Link komentara

 23. Hmmmm. Ono što budu primili Nemci ili Šveđani, to bih I ja. Inače, neka hvala
  (A, 18. oktobar 2020 19:20)

  # Link komentara

 24. @Nikola Vraćaćeš ti titovu sliku uskoro na zid...
   (Nikola, 18. oktobar 2020 18:44)

  # Link komentara

 25. Marko@ Vidiš jako se razlikujemo jer kod tebe se oseća nedostatak empatije. Ne treba da ti brineš samo o sebi već i o tome da li će tvoji postupci imati posledice po druge, a to je u ovoj epidemiji jako važno!
   (www, 18. oktobar 2020 17:57)

  # Link komentara

 26. Iskreno mislim da je jedan od ključnih problema ove nacije što su decu od godinu-dve plašili da će "ići da dobiju boocu ako nisu dobri" i to se urezalo u podsvest kao samrtni strah. A znaju da nisu dobri.

  (bar da su svesni koliko maloumno zvuče kad govore "booca", al ni to)
  (Hbh, 18. oktobar 2020 17:33)

  # Link komentara

 27. Kina ima vakcinu prva ili medju prvima, pa sad neki kazu da je to zato sto je Kina i napravila ovaj virus. Nece biti da je tako. Kina ima vakcinu,kao i Rusija, pre Zapada ,zato sto Zapad nece da ima vakcinu. Zapad ima toliko novca i toliko jaku tehnologiju a toboze ne moze da napravi vakcinu. Vidimo kako po direktivi odozgo, zapadne kompanije koje rade vakcine, jedna po jedna odustaju na radu vakcine za covid. Kao smeta im ovo i ono, monsunske kise , kao ne moze to tako brzo i sl bajke za malog Djokicu. Zapad da je hteo,imao bi vakcinu vec do sada. A ovo sto je vakcina 60$ u Kini,pa to je zato sto je primaju pre vremena,a kad bude masovna moguce da ce biti i besplatna. O Kini lose pisu oni koji tamo nisu ni bili a veruju zapadnoj propagandi.
  (Sirano, 18. oktobar 2020 17:13)

  # Link komentara

 28. moze !
  sa svajcarskom, nemackom ili japanskom vakcinom cu se sa porodicom vakcinisati. ili sa tom koja se bude u tim zemljama koristila. sve ostale - neka hvala.
  stvar licnog poverenja :)
   (samo kazem, 18. oktobar 2020 17:09)

  # Link komentara

 29. Pricao sam sa jednim Ruskim doktorom inace jako eminentnim, posto je bio moj gost u Rezevicima o vakcinaciji i covjek kaze da je vakcinacija nesto sto je puno pomoglo ljudskoj civilizaciji. Kad sam ga pitao za koronu, bio je apsolutno uvjeren da taj institut Gamaleja proizvodi ozbiljne ljekove, i izrazio zabrinutost zbog trece faze testiranja. Ako ta treca faza testiranja prodje rece da je najbolje i najsigurnije samo tu vakcinu primiti. Govorio je kako su Rusi vec prije 7 godina izolovali virus MERS-a ali i prije 14 godina virus SARS-a. Ovaj je neka mjesavina i ubijedjen je da je ljudska ruka tu imala dodir. On tvrdi da je u pitanju biolosko oruzje, smatra da ne moze dugo da potraje, i apsolutno je siguran da ce virus nestati kombinacijom ljekova i vakcine. Kaze da u narednih nekoliko mjeseci treba izaci lijek koji je 100 posto siguran, i da prati medicinske novine Lancet dje razni doktori sirom planete daju svoj doprinos. Kad sam ga pitao koliko jedna ovakva pandemija moze da potraje rekao je da nema sanse da se oduzi posle juna/jula 2021-ve. Do tad bi trebalo sve bit gotovo.
  (Thor, 18. oktobar 2020 12:34)

  Ne mislim da je biološko oružje (mada to nikad ne bih isključio), ali sve navedeno se poklapa sa nekim tokovima pandemija prekinite lekom i/ili vakcinom. Nadam se da je u pravu, lako možemo da odemo na jul 2022.
  (MiM, 18. oktobar 2020 17:00)

  # Link komentara

 30. bil gejts se vraca na br 1 najbogatiji cim izadje vakcina
   (genijalac, 18. oktobar 2020 16:34)

  # Link komentara

 31. red za sezonsku vakcinu se otegao do kapije,50 tak njih ceka,i medju njima komsinica koja je govornik o teorijama zavera,nije videla bolnicu tri decenije unazad,koliko vas samo takvih ima,sve lazni heroji...treba da se neko stidi i krije da zeli vakcinu bez osuda, radite ljudi iskreno sta god hocete,vas izbor
   (menta, 18. oktobar 2020 16:23)

  # Link komentara

 32. Pricam s jednim Austrijskim doktorom skoro, covek jedan od najboljih virologa u Austriji. Kaze da nije realno imati bezbednu vakcinu za manje od 4 godine jer je potrebno vreme da se pokazu nus pojave i eleminisu, a da se za neke vakcine nus pojave javljaju cak i nakon 20 godina...

  Sta znam, nisam protiv al ne bih ni da budem pokusni kunic...
  (Beclija, 18. oktobar 2020 16:00)

  # Link komentara

 33. Ovce su za šišanje
  (putin, 18. oktobar 2020 15:56)

  # Link komentara

 34. Rece jedan moj kolega posle 2 nedelje boravka u Kini: “ To je zemlja u kojoj ljudski zivot malo vredi.”
  (koronarius, 18. oktobar 2020 09:55)

  Pa kad ih ima milijardu i po.
   (Pippin, 18. oktobar 2020 15:30)

  # Link komentara

 35. "vakcina tlista dinara"
  (bobetko, 18. oktobar 2020 11:52)

  Taj rad! Lepo me nasmeja, bobetko!
  (Vlada, 18. oktobar 2020 15:25)

  # Link komentara

 36. To sve treba Kina da plati !
   (BG, 18. oktobar 2020 15:08)

  # Link komentara

 37. @Nikola: Francuska je konsolidovana demokratija, pa ljudima uvedoše policijski čas. Slovenija takođe, ne daju ljudima da idu iz regiona u region. Pa opet korona bukti, a u komunističkoj diktaturi Kini ne bukti.
   (expert, 18. oktobar 2020 15:05)

  # Link komentara

 38. а Кинез вакцином, боц.
   (диско нинџа, 18. oktobar 2020 14:59)

  # Link komentara

 39. Super su mi ovi sto raspravljaju o bezbednosti vakcine a posle zapale cigaru i pojedu sniclu iz talijanskih ratnih rezervi ili istu koja je predvidjena za proizvodnju hrane za kerove, a prodaje se u eminentom lancu mesara.
  (Nenad, 18. oktobar 2020 14:46)

  # Link komentara

 40. Да није много скупо 60 долара за једну дозу ?
   (Чика Пеки, 18. oktobar 2020 14:36)

  # Link komentara

 41. Nova sezona Walking Dead-a! Jeeej!
  (Vlade, 18. oktobar 2020 14:28)

  # Link komentara

 42. Sta ce im vakcina kad su iskorenili virus?
  (Partibrejker, 18. oktobar 2020 12:22)

  Da se ne vrati? Vakcina nije lek nego preventiva, jel imate vi mentalni kapacitet da shvatite nesto tako jednostavno?
  (bunt protiv mozga, 18. oktobar 2020 14:21)

  # Link komentara

 43. Do sada nisam verovao u vakcinalnu zaveru, ali nakon ovoga... Sta ce vakcina zemlji u kojoj vise nema virusa? I to se jos placa?
  (Zofr, 18. oktobar 2020 12:32)

  Pa kad dodje virus, kasno je za vakcinu.
  (Sa kim ja zivim, 18. oktobar 2020 13:50)

  # Link komentara

 44. Kod nas ne mozete da dobijete ni vakcinu za grip. Nema je u domovima zdravlja ??
   (Dzejms, 18. oktobar 2020 13:37)

  # Link komentara

 45. Razmišljajte o vakcinaciji kao o testu inteligencije. Da se poslužim retorikom koronapaničara, svi koji primaji vakcinu treba da potpišu da se odriču dalje zdravstve zaštite. Mislim, šta će im, kad su ceć primili vakcinu ( - :
  (biruz :DD D, 18. oktobar 2020 13:30)

  # Link komentara

 46. Šta je sada bilo zagovornici teorija zavere? Evo Kinezi primaju kinesku vakcinu, ne Soroševu ili Gejtsovu, i šta ćemo sada oko čipovanja i 5G? Hoće li neko od vas konačno priznati i “nisam bio u pravu”? Nećete, jer ste u međuvremenu sigurno usvojili neku novu teoriju, eto koliko kritički razmišljate kada menjate mišljenje kao čarape, u zavisnosti od onoga šta je moderno a ne šta počiva na proverenim činjenicama.
  (Realan, 18. oktobar 2020 11:07)

  jel si ti jedan od onih koji je trcao da se vakcinise protiv svinjkog gripa? kako ste tada ispali glupi ispascete i sad ahahah
  (najjaci, 18. oktobar 2020 13:28)

  # Link komentara

 47. krenuli su sa komentarima srpski eksperti za vakcine.
  (da vas vidim, 18. oktobar 2020 13:23)

  # Link komentara

 48. Jel se secate samo snimaka kada je poceo virus u Kini. Ljudi su iz cista mira padali na ulici kao pokoseni. Zasto takvi slucajevi nisu bili drugde u svetu.
  Ja nisam teoreticar zavera, virus postoji, ali siguran sam da se neke stvari namestaju, poput brojki i slicno
  (s, 18. oktobar 2020 13:11)

  # Link komentara

 49. da se razumemo ja nemam nista protiv vakcina ali sam protiv PRISILNOG VAKCINISANJA!znaci vakcina treba da bude licni izbor pojedinca da li ce je primiti ili nece...i naravno pristalice vakcinacije koji se dobrovoljno vakcinisu ne smeju da budu ljuti na one koji su odlucili da se nece vakcinisati,isto i suprotno...nema ljutnje!!!

  oni koji je prime nece strahovati za sebe bice bezbedni,sigurni...

  ali tu jos ima jedan kljucni problem u celoj ovoj prici,a to je DA LI JE VAKCINA PROSLA SVA TESTIRANJA DA SE MOZE BEZBEDNO PRIMENITI NA COVEKA?u ovom slucaju lepo pise da vakcina nije usla u zavrsnu fazu testiranja a ljudi je primaju!!!znaci nije se imalo vremena za finalno testiranje!!!a to se za kratko vreme ne moze uraditi,i sta mi onda treba da primimo u svoje telo???i jos da platimo

  zasto vakcine nisu recimo besoplatne?ili treba neko da zaradi na necemo sto nije proslo 100% bezbednosne mere?

  zato ponavljam sami odlucite da li cete je primiti,neka svako razmisli i donese odluku...jer svadjanje preko foruma nista ne vredi,jer u ovom slucaju svi smo u pravu i tako treba da bude,stvar licnog izbora kao i gripa!!
  (dd, 18. oktobar 2020 13:11)

  # Link komentara

 50. @Realan
  Ne brini, sada će smisliti da su Gejts i Soroš u stvari vlasnici te firme/instituta koji proizvodi vakcinu, ili bar da su uložili par milijardi u njega.
  PS. Ova teorija je registrovana i svako neovlašćeno širenje će se smatra kršenjem zakona o zaštiti intelektualne svojine.
  (Neko tamo, 18. oktobar 2020 13:09)

  # Link komentara

 51. kad procitaju ovo, ili kad im neko pismen iz familije procita,
  anti-ovo-ono ima da dignu ruku na sebe
  (wer, 18. oktobar 2020 13:09)

  # Link komentara

 52. svi komentatori koji se ovde sprdaju s kinezima i misle da su budale zato što primaju vakcinu, su isti oni koji su pre 7 meseci ovde pisali o tome kako je virus napravljen u americi i podvaljen kini, kako je to zavera zapadne "farmakomafije" i slične budalaštine.
  Sad su promenili ploču. Ako se okolnosti promene, oni će opet promeniti ploču.
  Posle se čudimo otkud u Srbiji toliko preletača.
  (Nadležni, 18. oktobar 2020 13:01)

  # Link komentara

 53. Kada kinez kaze da je u necemu jedan u milion, on zna da takvih kao on ima preko hiljadu u Kini. Tako da ovih sto hoce da se vakcina testira na njima ima jos vise.
  (Dejan, 18. oktobar 2020 12:56)

  # Link komentara

 54. Ode sve u 3 pm
  Lova i kapital jači od mozga...
  Užas
  (Tumbica, 18. oktobar 2020 12:53)

  # Link komentara

 55. pa kina je globalisticki projekat,sta se lozite,otvorite umove.
   (sasa, 18. oktobar 2020 12:53)

  # Link komentara

 56. Šta je sada bilo zagovornici teorija zavere? Evo Kinezi primaju kinesku vakcinu, ne Soroševu ili Gejtsovu, i šta ćemo sada oko čipovanja i 5G? Hoće li neko od vas konačno priznati i “nisam bio u pravu”? Nećete, jer ste u međuvremenu sigurno usvojili neku novu teoriju, eto koliko kritički razmišljate kada menjate mišljenje kao čarape, u zavisnosti od onoga šta je moderno a ne šta počiva na proverenim činjenicama.
  (Realan, 18. oktobar 2020 11:07)

  u sustini to govori da nikome na tom nivou ne treba verovati i treba teziti nezavisnosti, a ne da se svako ko stigne potkusuruje sa nama.
  sta vama govori to sto su navodno sve te drzave u kofliktu oko ekonomije i teritorija, a kada je u pitanju oduzimanje slobode stanovnistva svi su na istoj strani? to sto kinezi ili sad uvode 5g mrezu ne moze da promeni naucne cinjenice, a to je da elektomagnetno zracenje ima bioloske efekte koji su stetni za zrdavlje.
  (bla, 18. oktobar 2020 12:50)

  # Link komentara

 57. Bez vakcine se zivot nikad nece vratiti u normalu
  (Pirocanac, 18. oktobar 2020 09:43)

  Ipak je neces primiti. Vidis, kazu da treba da se plati.
   (Matrix, 18. oktobar 2020 12:40)

  # Link komentara

 58. Pricao sam sa jednim Ruskim doktorom inace jako eminentnim, posto je bio moj gost u Rezevicima o vakcinaciji i covjek kaze da je vakcinacija nesto sto je puno pomoglo ljudskoj civilizaciji. Kad sam ga pitao za koronu, bio je apsolutno uvjeren da taj institut Gamaleja proizvodi ozbiljne ljekove, i izrazio zabrinutost zbog trece faze testiranja. Ako ta treca faza testiranja prodje rece da je najbolje i najsigurnije samo tu vakcinu primiti. Govorio je kako su Rusi vec prije 7 godina izolovali virus MERS-a ali i prije 14 godina virus SARS-a. Ovaj je neka mjesavina i ubijedjen je da je ljudska ruka tu imala dodir. On tvrdi da je u pitanju biolosko oruzje, smatra da ne moze dugo da potraje, i apsolutno je siguran da ce virus nestati kombinacijom ljekova i vakcine. Kaze da u narednih nekoliko mjeseci treba izaci lijek koji je 100 posto siguran, i da prati medicinske novine Lancet dje razni doktori sirom planete daju svoj doprinos. Kad sam ga pitao koliko jedna ovakva pandemija moze da potraje rekao je da nema sanse da se oduzi posle juna/jula 2021-ve. Do tad bi trebalo sve bit gotovo.
  (Thor, 18. oktobar 2020 12:34)

  # Link komentara

 59. Do sada nisam verovao u vakcinalnu zaveru, ali nakon ovoga... Sta ce vakcina zemlji u kojoj vise nema virusa? I to se jos placa?
  (Zofr, 18. oktobar 2020 12:32)

  # Link komentara

 60. bilo je za pretpostaviti da će onaj ko je napravio virus imati prvi i vakcinu za isti

  kinezi

  e sad da je svet pametan pa da ima uvede sankcije u svakom pogledu : ekonmske pre svih, zabranu ulaska kineza u sve zemlje... treba ih izolovati i zatvoriti spolja pa neka se igraju doktora sami

  ne mogu da verujem da je svet ovoliko naivan
  (Protestant, 18. oktobar 2020 12:30)

  # Link komentara

 61. Realan@ sta ti pricas druze moj? Ljudi ce da prime vakcinu koja je juce napravljena i nemaju pojma da li je bezbedna. Nema nacina da ti u ovom vremenskom roku bilo ko tvrdi da vakcina ok. Vecina ogranicenih, koja samo ceka da joj se kaze sta da rade cekaju u redu, izvoli i ti i stani u red slobodno...ja bih ipak sacekao jos neko vreme za tu vakcinu...
  (bostanseltiks, 18. oktobar 2020 12:29)

  # Link komentara

 62. Sta ce im vakcina kad su iskorenili virus?
  (Partibrejker, 18. oktobar 2020 12:22)

  # Link komentara

 63. Bez vakcine se zivot nikad nece vratiti u normalu
  (Pirocanac, 18. oktobar 2020 09:43)

  Mozda za tebe. ja zivim u U.K i nemam nikakvih problema da zivim normalno. Ne nosim masku, pravim zabave u mojoj kuci kada pozelim, ulazim gde god hocu bez maske i ne vidim bilo kakav problem.
  Sve zavisi od stava prema situaciji, razumevanja, znanja.
  Kineze ne bih komentarisoa, jer , generalno, oni imaju kolektivni identitet. Nesto kao stado. Sa njima vodja moze bukvalno da radi sta mu na pamet padne. Individuacija se tamo tesko probija. Zbog toga njima moze biti naredjeno da prime i kiselu vodu u vodu, oni o tome nece diskutovati.
  No, svako je za svoj zivot odgovoran.
  Svako dobro i bez panike.
  (Marko, 18. oktobar 2020 12:20)

  # Link komentara

 64. hajmo, rukice gore!
   (Hikikomori, 18. oktobar 2020 11:53)

  # Link komentara

 65. vakcina tlista dinara
   (bobetko, 18. oktobar 2020 11:52)

  # Link komentara

 66. Kina je komunisticka diktatura u kojoj su ljudima isprali mozak i zive kao insekti ciji zivoti nista ne vrede, ljudi-roboti bez mozga. To je jedno opasno drustvo i nakaradan sistem protiv kojeg treba zauzeti jasan stav. Ne treba s3 ugledati na njih. Mi smo ljudi, i imamo svoju kulturu. Oni neka idu svojim putem. Uskoro ce krenuti da osvajaju terirorije oko sebe, pa cete brzo videti pravu prirodu njihovog trenutnog mentaliteta i njihove vlasti.
  (Nikola, 18. oktobar 2020 11:48)

  # Link komentara

 67. Imali su oni tu vakcinu jos prosle godine, ali su malo pricekali.
   (Gagarin, 18. oktobar 2020 11:35)

  # Link komentara

 68. Z World ? part 2
  (Dragan, 18. oktobar 2020 11:31)

  # Link komentara

 69. Uprkos tome što vakcina još nije prošla poslednju fazu kliničkih ispitivanja...

  Па последња фаза ће бити испитивана у ходу...пратиће се понашање људи који су је примили.
   (...оно...као..., 18. oktobar 2020 11:27)

  # Link komentara

 70. Da znam da je 99% (jer 100% ne postoji) sigurna, bezbedna i proverena, platio bih i ja. Al' aj, kako znati, kome verovati?
   (dzigi, 18. oktobar 2020 11:27)

  # Link komentara

 71. Sve ovo što vi mislite o pišete o Kini, na zapadu misle i pišu o nama. A biti protiv vakcinacije u 21. veku je, blago rečeno, tužno.
  (Saša, 18. oktobar 2020 11:19)

  # Link komentara

 72. Mi Srbi smo uvijek bili najpametniji narod. Kakva crna vakcina, maske, korona. Pa za nas zemlja je jos ravna poloca i treba taj virus baciti sa ivice zemlje na ovu jadnu kornjacu koja nas vuce. Upravo zato sto smo najpametniji, najdrcniji i naj u svemu, zato nas i ima preko jedne milijarede, a Kineza tek nesto oko deset miliona, i to sve sa Kinezima u rasejanju. (Jos jednom) Bravo za Srbe.
  (Boxon, 18. oktobar 2020 11:09)

  # Link komentara

 73. Šta je sada bilo zagovornici teorija zavere? Evo Kinezi primaju kinesku vakcinu, ne Soroševu ili Gejtsovu, i šta ćemo sada oko čipovanja i 5G? Hoće li neko od vas konačno priznati i “nisam bio u pravu”? Nećete, jer ste u međuvremenu sigurno usvojili neku novu teoriju, eto koliko kritički razmišljate kada menjate mišljenje kao čarape, u zavisnosti od onoga šta je moderno a ne šta počiva na proverenim činjenicama.
  (Realan, 18. oktobar 2020 11:07)

  # Link komentara

 74. Vakcinišite vi prvo neke druge, da ja vidim kako to izgleda, pa onda ću možda i ja.
  (Srki, 18. oktobar 2020 11:06)

  # Link komentara

 75. Au sine pa ti se bodeš!
  (Strikan, 18. oktobar 2020 11:00)

  # Link komentara

 76. Imaju Kinezi i takvih dovoljno !
   (Суперхик, 18. oktobar 2020 10:59)

  # Link komentara

 77. Aaauuu mozga bez
   (majstor, 18. oktobar 2020 10:51)

  # Link komentara

 78. Znaci globalno ludilo je uspelo.Ej 60$ za nesto sto vredi 60c,svaka vam cast.Extra sto jos nije ispitano do kraja.
   (mix, 18. oktobar 2020 10:50)

  # Link komentara

 79. Ovi bar znaju zašto se žrtvuju: za svoje zdravlja.
  Šta reći o milionima paćenika koji, širom sveta, danima čekaju ispred prodavnica za najnoviji iPhone.
   (PatriJota za tastaturom, 18. oktobar 2020 10:43)

  # Link komentara

 80. Pa ovo je poslednja faza testiranja...
   (Dacha, 18. oktobar 2020 10:41)

  # Link komentara

 81. Kako ono rekoše u martu; Ko prvi krene s vakcinom kriv je za koronu. Mada svi smo znali da su to Kinezi i bez ove vakcine.
  (dragan, 18. oktobar 2020 10:35)

  # Link komentara

 82. ahahahahahaha....
   (milorad, 18. oktobar 2020 10:17)

  # Link komentara

 83. Боц, боц
  (Aleksandar, 18. oktobar 2020 10:13)

  # Link komentara

 84. Ma nije valjda?!
   (brus, 18. oktobar 2020 10:08)

  # Link komentara

 85. Da da, sve se bojim da je tako. Samo se vi vakcinisite.
   (mnm, 18. oktobar 2020 10:01)

  # Link komentara

 86. Em im sluzis kao eksperimentalna zivotinja, em ti to debelo naplate.
  (Milan, 18. oktobar 2020 10:00)

  # Link komentara

 87. Rece jedan moj kolega posle 2 nedelje boravka u Kini: “ To je zemlja u kojoj ljudski zivot malo vredi.”
  (koronarius, 18. oktobar 2020 09:55)

  # Link komentara

 88. eto ga biznis , pocelo je
   (FiumenBG, 18. oktobar 2020 09:52)

  # Link komentara

 89. Beeeeeee, beeeeeeee!!!
  (Milos, 18. oktobar 2020 09:46)

  # Link komentara

 90. Budalu ne treba da tražiš, one se sama javi!

  Ali s obzirom da je u pitanju Kina, čisto sumnjam da su se dobrovoljno javili!
   (alba greaca, 18. oktobar 2020 09:46)

  # Link komentara

 91. Reziras situaciju, i imas rezultat
   (Desa, 18. oktobar 2020 09:44)

  # Link komentara

 92. Bez vakcine se zivot nikad nece vratiti u normalu
  (Pirocanac, 18. oktobar 2020 09:43)

  # Link komentara

 93. ni da oni meni plate
   (Vani, 18. oktobar 2020 09:37)

  # Link komentara

 94. "dobrovoljno"
   (Apatrid, 18. oktobar 2020 09:35)

  # Link komentara

 95. tipicni korisni idioti
  (ibiza, 18. oktobar 2020 09:32)

  # Link komentara