1. Doktoru koji se bavi bilo kojom alternativom bi oduzimao licencu. Isto tako bih izbacio homepatske lekove iz apoteka ili barem uveo obavezu da krupno pise: ovo nije lek, ovo je glupost, ali deluje na neke glupe ljude.

  Tradicija ne znaci da je nesto ispravno, i to je vec visa matematika.
   (pravnik, 10. avgust 2019 10:40)

  # Link komentara

 2. Ne kazem da tradicionalna kineska medicina nema svoje mesto na planeti, ali je pomalo otuzno da je u zgradi u kojoj su radili neki ozbiljni doktori i gde se stremilo najboljem u naučno potvrdjenim metodama sada sve vise skretanja ka tradiciji iglicama cajevima i sl. Pretpostavljam kad je zgrada projektovana da su oni koji su je dizajnirali i izgradili planirali da se tu rade najnaprednije stvari i pomaze najtezim pacijentima, jer takav potencijal zgrada ima, nazalost sve je vise tradicije a sve manje nekih drugih stvari.
  (nekidr, 08. avgust 2019 12:47)
  Meni je malo cudno da zgrada ima potencijal...
   (bole, 10. avgust 2019 09:42)

  # Link komentara

 3. Postoji samo jedna, naučno utemeljena medicina. Sve ostalo je marketingom poduprto nadrilekarstvo.
   (komšija, 9. avgust 2019 19:37)

  # Link komentara

 4. Moje licno iskustvo sa akupunkturom je odlicno. Pre vise od 20 godina su mi sa 20 tretmana (2x10 dana) u potpunosti izlecili migrenu. Kao rukom je odnesena. Bio sam tada mladji muskarac i od detinjstva sam patio od jakih glavobolja (celodnevno povracanje, spustanje roletni, lekovi protiv bolova... i tako dva tri pita mesecno - znaju svi koje migrena muci koliko to iznuri coveka). Nikada u zivoru nakon terapije iglicama me glava nije zabolela. Hvala tom divnom coveku na svemu! Dve meni bliske osobe su pre par godina akupunkturom kod kineza lecile isijas i astmu ali nijednoj od njih nije bilo nimalo bolje. Stanje identicno onom pre lecenja. Nezadovoljne su i kazu da nikada ne bi ponovile. Eto...
   (moja prica, 9. avgust 2019 16:50)

  # Link komentara

 5. Sve te "tradicionalne" bajalice su zasnovane na sujeverju. Dovoljno je pogledati terminologiju kojom se koriste: cakre, energija, frekvencija, kvantum ... Tipicna pseudonauka!

  Za razliku od zvanicne medicine koja se zasniva na godinama ispitivanja, wu wu se zasniva na rekla kazala tipa meni pomoglo. Kao ona americka "glumica" sto prodaje terapiju uz pomoc koje se "izlecila" od raka dojke, a pri tom zaboravi da kaze da se prvo operisala i uklonila tumor!

  Kada alternativna "medicina" pokaze rezultate koji se mogu potvrditi kroz double blind studies, onda postaje medicina.
  (wu wu, 8. avgust 2019 23:19)

  # Link komentara

 6. Zasto kineska?!a ne domaca??namestanje zeludca,vracanje spustene materice , salivanje straha itd
  (rade, 8. avgust 2019 21:53)

  # Link komentara

 7. Tuzno je videti ovde u komentarima koliko ljudi nipodastava kinesku (ili generalno neku drugu vrstu drevne medicine, tipa indijsku, itd). Misle da je to neka prevara, nadrilekarstvo ili sta vec, a sve zato jer su sami neuki i neinformisani, pa im nije jasno kako nesto funkcionise. Sutra ce neko misliti za kvantnu medicinu da je neka prevara, samo zato sto mu je koncept stran.

  Ova danasnja, klasicna moderna medicina, koju poznajemo, ima svoje prednosti i vrline, ali ima i dosta rupa i mana u samom konceptu i nacinu posmatranja problema. Razlike su u samom konceptu, a ne da ova ili ona medicina ima ili nema veze sa naukom.
  Pametan i mudar covek ne bira izmedju jedne, druge ili trece, vec koristi prednosti svega sto mu je poznato i dostupno. Treba se malo informisati i obrazovati, radi sopstvenog zdravlja i dobrobiti. Nije lecenje samo tableta i noz, postoje i mnogo efikasniji i manje intruzivni i zdraviji nacini resavanja odredjenih zdravstvenih problema.

  Dijagnoza i resavanje problema na nivou energije je dublje i preciznije od nivoa biohemije, a kako nauka bude napredovala, moderna medicina ce vremenom sve vise ici u tom pravcu, samo uz modernu tehnologiju.
  (Swift, 8. avgust 2019 17:11)

  # Link komentara

 8. U Americi se stavlja gips samo na otvoreni prelom kosti sa srafovima,a kod nas na uganuce min 21 dan.A drenaza limfe i povratak atrofiranih misica traje duze nego sto zaraste kost. Zato postoje kinezio trake, vacuum razbijaci zgrusene krvi. pogledajte sportiste,zasti oni koriste tradicionalnu medicinu za oporavak?
   (trener saradnik, 8. avgust 2019 16:10)

  # Link komentara

 9. Akupunktura je spas. Pre 2 godine su mi ortopedi stavili gips i rekli da ga nosim 3 nedelje. Nakon jednog dana nosenja gipsa, skinuo sam ga i otisao na akupunkturu(privatno) i nakon 2 terapije sam najnormalnije hodao, a nakon 9. 10. terapije sam poceo da treniram. A inace mi je receno da cu operisati meniskus pre gipsa ?
  (kako, 8. avgust 2019 14:02)

  # Link komentara

 10. Nauka ide napred, a mi se vraćamo stvarima koje dokazano nikome ništa nisu pomogle...
  Verovanje, ništa drugo. Placebo.
  Idite u crkvu, to je svakako bolje.
  (Đole, 8. avgust 2019 13:22)

  # Link komentara

 11. Ne kazem da tradicionalna kineska medicina nema svoje mesto na planeti, ali je pomalo otuzno da je u zgradi u kojoj su radili neki ozbiljni doktori i gde se stremilo najboljem u naučno potvrdjenim metodama sada sve vise skretanja ka tradiciji iglicama cajevima i sl. Pretpostavljam kad je zgrada projektovana da su oni koji su je dizajnirali i izgradili planirali da se tu rade najnaprednije stvari i pomaze najtezim pacijentima, jer takav potencijal zgrada ima, nazalost sve je vise tradicije a sve manje nekih drugih stvari.
  (nekidr, 8. avgust 2019 12:47)

  # Link komentara

 12. Znaci tragedija, dok se u svetu bore protiv ovih lakrdija mi cemo da ih gajimo....
  (Cvrckalo, 8. avgust 2019 12:28)

  # Link komentara

 13. Bilo bi im bolje da se snabdeju osnovnim vakcinama za zarazne bolesti a onda moze i ove njuejdž stvari.
  (Brale, 8. avgust 2019 12:02)

  # Link komentara