Roditelji oprez: Proverite da li vaša deca imaju ove igračke "ubice"

Organizacija Alternativa za bezbednije hemikalije (Alhem) preporučila je potrošačima da izbegavaju plastične igračke sa reciklažnom oznakom 3, da ne kupuju igračke na pijacama i uličnim tezgama i da provere da li je na deklaraciji proizvoda uredno naveden proizvođač i robna marka.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Liči na kampanju
   (Totem, 8. april 2019 16:51)

  # Link komentara

 2. @Milis
  Pa šta se ubeđuješ sa njima. Pokaži im istraživanja,ima ih na raznim sajtovima. Pa na kraju i ovaj članak,.....
   (lemy bond, 8. april 2019 12:41)

  # Link komentara

 3. Sreća da se igračke ne prave u Srbiji. Ko zna koje bi sve otrove domaći biznismeni stavljali u njih, samo zbog veće zarade. Domaću hranu sam odavno sveo na minimum.
   (Boban, 7. april 2019 20:43)

  # Link komentara

 4. Većina roditelja je zbog para prinuđena da kupuje igračke u kineskim prodavnicama. Međutim koliko se sećam pre dve , ili tri godine u prodavnicama igračaka su prodavane neke Barbike koje su bile 'toksične' pa su povčene i novac je vraćen onima koji su ih kupili. Kako god i kad kupujete plastičnu kutiju ne znate kakva je, morate da gledate oznake, ako ih uopšte ima i ako znate šta znače i šta možete od hrane držati u njima.
  (bez dioptrije, 7. april 2019 13:57)

  # Link komentara

 5. Alhem, hvala što postojite. dajte samo malo konkretnije navedite koje bi to mogle biti igračke! Da li se mogu kupiti i u regularnim prodavnicama? Kako da zaštitimo decu?
   (Jelena, 7. april 2019 08:36)

  # Link komentara

 6. Ili u ovoj besparici roditelji kupuju jeftinije kineske igračke, pa je potrebna kampanja da se smanji konkurencija bezobrazno skupim igračkama koje su takođe kineske
   (ccc, 7. april 2019 02:27)

  # Link komentara

 7. Posetite povremeno sajt RAPEX i informisite se o proizvodima koji se povlače sa evropskog tržišta i videćete da su 70-80% proizvoda igračke ili proizvodi za decu, uglavnom zbog prisustva ftalata i teških metala.
  (IK, 7. april 2019 01:28)

  # Link komentara

 8. Да вас занима здравље а не кеш овакве играчке би биле враћене са границе! Овако сте опрали руке и спустили одговорност на слуђену буранију која нема контролу над храном и водом а камоли над играчкама.
   (Лука Лабан, 6. april 2019 22:41)

  # Link komentara

 9. Koliko kineskih dinosaurusa je moj klinac pojeo, cudi me kako mu do sada nije izrasla jos jedna ruka. "Salu" na stranu,razgovarao, svadjao sam se sa celom familijom, bacao nove igracke.... nisam uspeo da objasnim ni svojim, ni zeninim roditeljima, kao ni zeni!! Uglavnom, strah me je za klince i njihovo zdravlje i opet sam ja na kraju kriv.
   (Milos, 6. april 2019 20:49)

  # Link komentara

 10. Da li iko kontroliše šta se uvozi i prodaje ? Kako možemo da znamo šta kupujemo i da li je štetno! Truju nas hranom a sada, i bog te pita od kada , nam uvaljuju otrovne igračke za decu!
   (Ceca, 6. april 2019 20:42)

  # Link komentara