1. Mi ni kod veterinara ne treba da idemo,a lekara nema odavno!!!Ovi sto se zovu doktori ne rade nista!!!I ne znaju nista!!!
   (pitam samo onako, 20. mart 2019 21:20)

  # Link komentara

 2. Da bi nesto komentarisali na TV-u trebali bi da poznaju temu. Opsta bolnica Uzice sada ima u okviru bolnice 10 domova zdravlja -od Bajine Baste pa do Prijepolja i tako je u pola Srbije. Nije Beograd samo Srbija
  (Mira, 20. mart 2019 20:19)

  # Link komentara

 3. Novi zakon je lošiji u odnosu na važeći. U mnogo čemu, al eto počnite od stila izražavanja. Važeći je toliko akademski u odnosu na predlog koji zvuči veoma populistički.
  Spajanje Domoba zdravlja i Bolnica u Zdravstvene centre je potpuno besmisleno. Cilj je napraviti lokalne moćnike. Sve drugo nema opravdanje.
   (Šojić, 20. mart 2019 20:04)

  # Link komentara

 4. Uđeš u domu zravlja i lekar jedva izpiše uput na specijalistčki pregled. Odeš tamo obavlja pregled i ni jedan ni drugi neće da kaže kakav problem imaš ni gde da ideš dalje. I onda da budemo zadovoljni sa zdravstvom
   (Ati, 20. mart 2019 19:25)

  # Link komentara

 5. Nema nista od toga. Zasto? Primer: U Veliki Plani zastitnik pacijenata koji radi u opstini, ima supruznika koji radi u Domu Zdravlja. Zar nije to sukob interesa.
  (Planjanin, 20. mart 2019 19:22)

  # Link komentara

 6. Nikad više kvalitetnog zdravstva kao u vreme Tita.
   (XXL, 20. mart 2019 18:29)

  # Link komentara

 7. lekari i sestre odose van sad donosite uredbe o zakone ko ce da nas leci pitanje je
   (ziko, 20. mart 2019 18:01)

  # Link komentara

 8. Ranije su bili zajedno domovi zdravlja i bolnice. Pa su razdvojeni i svi su stvorili svoju administraciju . Sad ih spajaju i kolika će biti administracija , a zdravstvenih radnika sve manje!
  (Neno, 20. mart 2019 17:30)

  # Link komentara

 9. Da podsetimo. Ministar Zdravlja je prosle godine izjavio - da su obezbedjena sredstva za subvencionisanje ugrozenih kategorija starih lica za smestaj u privatne domove, zbog ogranicenih kapaciteta u drzavnim domovima.
  Nisu donesena podzakonska akta da bi sredstva mogla da se usmere. Srbija ima sve vise starih osoba.

  Kada ce Ministre?
   (je-bote, 20. mart 2019 17:08)

  # Link komentara

 10. Ovo je čisto presipanje iz šupljeg u prazno bez ikakvog boljitka po osiguranike. Primarna zaštita (domovi zdravlja) je svedena na skretničara koji samo upućuje ka spec. a tamo nastaji redovi čekanja pa onaj kome je stvarno neophodan uvek sa kašnjenjem počinje terapiju. Nekada su se u domovima zdravlja čak obavljale manje hirurške intervencije (npr šivenja, imobilizacije longetama) a danas i za običnog krpelja šaljemo pacijenta kod dermatologa. Za sve se zahtevaju brisevi, analize krvi i mokraće... koje se naravno u 90% slučajeva moraju raditi kod privatnika. A lekara i osoblja sve manje, slabo plaćeni odlaze...
   (Kosta, 20. mart 2019 17:05)

  # Link komentara