Šta bi donele ove promene? ANKETA

Predlog zakona o zdravstvenoj zaštiti ušao je u skupštinsku proceduru. Koliko je realno da se u zdravstvene centre spoje domovi zdravlja i opšte bolnice, šta to donosi pacijentima, a šta lekarima?

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Samo prekopirajte od modernijih drzava i nista na svoju ruku. pozz
  (mudrovanje, 20. mart 2019 08:54)
  razlika izmedju modernijih drzava i Srbije ta sto u modernim drzavama ulazu u zdravstvo, ovde se trazi nacin da jos manje ulazu u nesto sto je propalo.
   (aca, 21. mart 2019 20:54)

  # Link komentara

 2. Nista.
   (Bodibond, 21. mart 2019 11:29)

  # Link komentara

 3. Moze! Kad bude osudjen i u zatvoru onaj po cijoj je zamisli izvrseno razdvajanje domova zdravlja i bolnica. A onaj lekar sto kaze da preventiva i operativa ne mogu zajedno neka mi objasni gde to ima preventiva. Bolujem od raka duze od cetiri godine a svoju "izabranicu"u Domu zdravlja moram svaki put da bukvalno molim za laboratorijski uput kad mi treba po nalazu specijaliste. Sa rakom nekako izlazim na kraj ali sa tom vesticom nikako. Zbog neadekvatne preventive navukao sam nekoliko degenerativnih oboljenja koja ce mi na kraju doci glave. Pored ovakvih lekara rak je mala maca.
  (radojko, 20. mart 2019 21:41)

  # Link komentara

 4. Ja sam lekar ,od nedavno u penziji.Imam 40 god radnog staza.Ogromna greska je spajanje Doma zdravlja i Bolnice.Preventiva ce biti potpuno unistena a to ce doneti jos uzasnije zdravlje narodu. Lekari ne mogu biti"svastari",ne mogu se baviti i preventivom i operativom jednako kvalitetno. Ovim bi se pokrio manjak lekara a desice se katastrofa i pacijentima i lekarima !
   (krik, 20. mart 2019 17:02)

  # Link komentara

 5. imam osecaj da ce novi zakon biti kao i stari, nista nece resiti i ostace i dalje mnogo rupa koje ce pojedinci zloupotrebljavati.
  Da su uzeli da kopiraju neki sistem iz ozbiljnih zemalha, onda bih poverovao u boljitak
   (znalac, 20. mart 2019 11:09)

  # Link komentara

 6. Kao prvo u bolnicama ima ležećih pacijenata kojima bilo koji virus može da ugrozi život a frekvencija ljudi kojima treba dom zdravlja je velika. Kao drugo, vrhunski lekari bi bili dostupni za bolesnike kojima realno nisu potrebni ali zato bi to njihovo vreme bilo otkidano od onih kojima zaista trebaju. Suludo je sjediniti bolnice i domove zdravlja.
  (Ivon, 20. mart 2019 09:05)

  # Link komentara

 7. Samo prekopirajte od modernijih drzava i nista na svoju ruku. pozz
   (mudrovanje, 20. mart 2019 08:54)

  # Link komentara

 8. Donele bi samo ogromne guzve. Ovaj predlog nije slucajan, jer ima sve manje lekara u zemlji, pa zele da ih skupe na manje mesta. veliko NE!
   (realista, 20. mart 2019 08:46)

  # Link komentara