Diplomom do većeg broja dece VIDEO

Trudnice i mame koje imaju decu do jedne godine starosti, a koje studiraju na kragujevačkom univerzitetu, od sada će biti oslobođene troškova studiranja.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Kakav idiotluk, sta fakulteti treba da proizvode, strucnjake ili majke?
  Da li treba popunjavati kvotu dok mladi I skolovani beze odavde glavom bez obzira?
  I zamenjivati ih priucenim nosiljama, buducim naprednim kadrom, bez znanja, odgovornosti ali sa kolicima kao statusnim simbolom.
  Da ne znam, pitao bih se kome ovo pada na pamet.
   (gargleblaster, 17. mart 2019 01:00)

  # Link komentara

 2. Grozota. I ko će da im hrani decu kad steknu nigde priznatu diplomu sa kojom nigde ne mogu dobiti posao? E, tada treba da se obrate Slavici da im reši problem. Valjda dete treba i nakon rođenja da ima neki kvalitet života.
   (Saša 2., 16. mart 2019 22:26)

  # Link komentara

 3. u Srbiji nema para za vrtice i za decu
   (mille, 16. mart 2019 15:17)

  # Link komentara

 4. Steta sto te iste mame ne znaju koliko zapravo vrede ti nasi fakulteti.U principu nista pa samim tim nakon uspesnog zavrsetka im sledi opet jedno veliko nista.Nisu priznati nigde u Evropi i svetu pa u slucaju da napuste zemlju tamo ih ceka nostrifikacija od nekih dodatnih pet sest godina a o buducnosti u Srbiji i da ne govorimo.
  (cimanje, 16. mart 2019 15:17)

  # Link komentara

 5. Koja je ovo nenormalna glupost. Jel to znaci da sve studentkinje trebaju radjati da ne bi placale skolarinu? Jel muskarci svakako moraju placati jer su polno diskriminisani? Jel to fakulteti mogu I bez skolarine, samo je naplacuju za extra profit? Jel to samo one studentkinje koje radjaju za vreme studija imaju privilegije?.... Ko smislja ove BOLESNE kombinacije.
   (PreleP, 16. mart 2019 15:16)

  # Link komentara

 6. Bravo. Moja supruga je morala prekine studiranje na BU bog trudnoce. Nismo mogli da priustimo troskove studiranja.
   (milan, 16. mart 2019 15:00)

  # Link komentara

 7. Oslobodili ih skolarne za godinu mirovanja? Pa zar to nije vec i dosad tako bilo. Mislim sto bi bilo sta placale, kad tu godinu pauziraju i uopste ne idu na fakultet. Svasta. I jos se oni hvale time sto su "dozvolili" trudnicama da ne placaju godinu u kojoj fakultet uopste i ne koriste. To je kao da su nas terali da placamo skolarine dok ne stigne diploma iz narodne banke.
  (stvarno, 16. mart 2019 14:53)

  # Link komentara

 8. Zašto samo majke? Zar to nije diskriminacija? Ja sam dobio dete iz veze za jednu noć. Majka nije htela da ima ništa s detetom, pa sam ja preuzeo brigu o njoj - radi, studirao i odgajao svoju ćerku, potpuno sam. Pametna je ovo ideja, jer studentima-roditeljima treba svaka pomoć - iz ličnog iskustva mogu da potvrdim da je to bio ubedljivo najteži deo mog života. Ali bih bio vrlo razočaran ako bi se ovo odnosilo samo na majke, jer bi to bio dodatni teg oko vrata svim mladim muškarcima koji su samohrani roditelji. I ovako je ta društvena grupa (kojoj sam i sam pripadao) daleko najmarginalizovanija u društvu - to su ljudi koji imaju manje prava, podrske i mogućnosti čak i od homoseksualaca...
   (ja, 16. mart 2019 14:28)

  # Link komentara