"Deca su nevidljiva, treba da se poveća njihova moć odlučivanja"

U Srbiji oko 50 odsto dece prima neku vrstu socijalnog davanja, rečeno je danas u Beogradu na predstavljanju "Posebnog izveštaja zaštitnika građana o stanju prava deteta", koji upozorava i na nedostatak profesionalaca koji pružaju usluge deci.

Izvor: B92, Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Nisam baš najbolje razumeo direktorkinu preporuku da se deci poveća moć odlučivanja u društvu. Mislim da niko nije.
   (Stefan, 21. novembar 2018 13:52)

  # Link komentara

 2. U Srbiji se predsednik i klika oko njega diče i ponose novogodisnjom rasvetom kilometrima puteva koje po hiljaditi put iznova asfaltiraju(molim vas ne objavljujte vise vasu sramotu o putevima i ilovaci to slusamo 20 god. dosta bre vise lopovi). Nikog nije briga za psihologe i decu koja vape za strucnom pomoci oko vrsnjackog nasilja adolescenske krize narkomanije i mnogo drugih problema koji su trenutno nevidljivi za nase drustvo. Sram nas bilo kako se odnosimo prema onom sto je najvaznije za svako drustvo...a to su deca i mladost. U ovoj drzavi oni su najugrozeniji.
   (shadow, 20. novembar 2018 18:27)

  # Link komentara

 3. Bahati i nevaspitani dečaci i devojčice su i te kako vidljivi, ali nažalost njihove žrtve nisu (takođe dečaci i devojćice). Prava dece treba naravno poštovati, ali SVAKO PRAVO mora da sdrži i OBAVEZE (bez obzira o kome se radi, znači i za decu i "decu"). Takođe, roditelji MORAJU da budu odgovorni za sve "nestašluke" svoje dece, jer ih pre svega, ONI vaspitavaju.
  (nada22, 20. novembar 2018 18:17)

  # Link komentara