Svetlo na kraju tunela za obolele od teških bolesti /VIDEO

Velika šansa je pred obolelima, pre svega decom i mladima, koji se nadaju izlečenju pomoću matičnih ćelija. Srbija je postala deo međunarodne mreže u kojoj su obolelima dostupne klinike širom sveta, pa su time šanse za ozdravljenje veće.

Izvor: prva.rs
Pošaljite komentar
 1. Po toj logici ti si naseo i za prenatalni test, sto bismo bacali pare kad recimo 1:5000 pokaze neku bolest?! Hvala bogu da se iskotisti 1:5000 sacuvanih celija, sta bi ti, da su sva deca bolesna??
   (mhm, 13. februar 2018 11:18)

  # Link komentara

 2. Masinerija za klepanje love pre svega.
   (Maja, 13. februar 2018 01:36)

  # Link komentara

 3. @ćelija
  Poštovana, do sada uopste ne postoje naučne potvrde, da je metoda koriscenja uzorka pupcane vrpce, u lećenju matičnim ćelijama opravdana i da ima nešto više od potencijala. Što znači moguće je, ali još nigde nije potvrđeno. Dosadašnji eksperimenti, i koliko toliko uspešni pokušaji su učinjeni od matičnih ćelija, koja su dobijena iz stomačnog sala (masti) i iz koštane srži.
  Znači sve ovo je vrlo spekulativno. Kako sam došao do ovih saznanja? Moj mladi kolega je trebao da dobije prinovu, to je bilo jos pre 7 godina i njegova supruga je insistirala da se sačuva uzorak pupčane vrpce, radi eventualnog lečenja. Pošto bas i nisu bili u prilici da izdvoje ovu sumu novca, bas tako lako, pitao sam svog dobrog druga iz gimnazije, koji je svetski stručnjak iz ove oblasti. Preneo mi je svoja znanja i iskustva, koja sam malopre naveo.
  Da poželim puno zdravlja Vašoj porodici i da uopšte ne dođete u situaciju da tražite mogućnost lečenja matičnim ćelijama.
  Ovaj tekst vidim samo kao marketinsku stvar, da se pronađu nove mušterije.
  (Alex, 13. februar 2018 01:11)

  # Link komentara

 4. raspitivao sam se pre par meseci tj. pre rodjenja deteta . Broj ljudi koji su platili oko 2000 evra za maticne celije i broj onih koji su se lecili je 1:5000 iz prostog razloga jer na vecini ne uspe da se implementira ili nikad ne zatreba . Jos jedan problem postoji za lecenje je potrebno dati izmedju 200.000 i 300.000 evra. Te informacije sam dobio direktno u Admirala Geprata ali sam uradio nesto sto nema veze a mnogo je korisnije tj. prenatalni test preporucujem svima
  (seljadin, 12. februar 2018 23:14)

  # Link komentara

 5. Gde su sad oni koji su govorili kako je čuvanje matičnih ćelija iz pupčane vrpce deteta prevara i bacanje para? Nadam se da sam ih bacila za oboje i da im nikada neće zatrebati, ali neka ih imaju, razvoj nauke je neverovatan...
   (ćelija, 12. februar 2018 22:58)

  # Link komentara

 6. U Grckoj ne placaju maticne celije jer Grcka ima svoju banku istih. Bas me zanima da li ce se kod nas placati cuvanje u tim javnim bankama koje se planiraju?
  (bilajednomjednaliga, 12. februar 2018 21:28)

  # Link komentara

 7. Nadam se da ce se ubuduce ici kod lekara koji umeju i mogu da izlece.
  (odlicna vest, 12. februar 2018 19:58)

  # Link komentara