Zdravlje

Utorak, 31.07.2018.

12:38

Njima je život veoma težak, pa pomozimo "deci leptirima" / VIDEO

Svakodnevno previjanje, mnoštvo skupih krema i melema dnevna su rutina mališana koji boluju od retke bolesti bulozne epidermolize.

Izvor: B92

Default images

Zbog osetljivosti njihove kože nazivaju ih decom leptirima. Koliko ih koža jako boli govori i to što im je držanje kašike, rukovanje i bilo koji drugi dodir jako bolan, a kako je tek onda ako se u dečjoj igri udare ili povrede.

Pored kože, oštećuje se i sluzokoža pa ovi mališani neretko imaju i problema sa varenjem. Terapija je jako skupa i zato im treba pomoći. Ovo je njihova priča...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: