Nova vest
close

Preporučena je prvo vakcinacija dece koja su u rizičnim grupama

zdravlje

Preporučena je prvo vakcinacija dece koja su u rizičnim grupama

Od kad je Agencija za lekove i medicinska sredstva odobrila Fajzerovu vakcinu za imunizaciju dece uzrasta od 12 do 15 godina, postoji dilema meðu roditeljima da li treba vakcinisati decu i od kog uzrasta?

"U deèjoj bolnici KBC Dragiša Mišoviæ je odlièna situacija, danima nismo imali ni jednog hospitalizovanog pozitivnog pacijenta, juèe smo tek dobili jednog, mi i dalje funkcionišemo kao kovid bolnica" izjavila je za TV Prva doktorka Olivera Ostojiæ, koja je deèji pulmolog u KBC Dragiša Mišoviæ.

"Veliki je procenat odraslih koji su se vakcinisali, nadam se meðu njima i veliki broj roditelja, ni u vrtiæima nema epidemije i kolektivnog zaražavanja, verovatno zbog ovog lepšeg vremena pa su sva deca uglavnom napolju, ali mislim da je vakcinacija veoma doprinela ovoj situaciji", rekla je ona.

"Želeo bih da naglasim da je vakcinacija odraslih izmeðu ostalog najveæa zaštita za našu decu, ukoliko nam je stalo do zdravlja dece, onda moramo da se vakcinišemo, korona se prenosi sa odraslih na decu, to moramo da imamo u vidu" rekao je doktor Georgios Konstantinidis, predsednik udruženja pedijatara.

15.06.2021. 13:59

Podeli: 

Info

BBC

Novo Sport Video Menu