Nova vest

Norveška

Svet

Tajna isporuka borbenih aviona Ukrajini

NOrveška je Ukrajini tokom 2024. godine isporučila 14 borbenih aviona F-16, iako je zvanično najavila samo šest, objavio je "DefenseNews" pozivajući se na godišnji izveštaj o trgovini konvencionalnim oružjem.

18:20

11.6.2025.

425 d

"Otvorio sam vrata i ugledao brod"

Oficir zaspao i nasukao se u privatnom dvorištu FOTO

Dežurni oficir velikog kontejnerskog broda koji se nasukao na baštu u sklopu privatnog poseda kod obale u norveškom gradu Bineset, umalo udarivši u kuću, priznao je policiji da je zaspao u vreme incidenta, kada je bio sam na dužnosti.

23:46

23.5.2025.

444 d

Svet

Rusima stigao odgovor

Norveška je izabrala grad Bode iznad arktičkog polarnog kruga, za stalno sedište NATO Centra za komandu i kontrolu vazduhoplovnih operacija (CAOC), saopštila je danas norveška vlada.

13:50

20.5.2025.

448 d

Svet

Obustavili nove projekte

Norveška državna elektroenergetska kompanija Statkraft objavila je da obustavlja razvoj novih projekata zelenog vodonika širom Evrope, navodeći kao razloge povećanu nesigurnost na tržištu i ograničenu kratkoročnu profitabilnost.

8:53

13.5.2025.

455 d

Svet

Pronađen kokain u gajbama za banane

Zaposleni u jednom norveškom preduzeću za nabavku voća i povrća naišli su na paket kokaina dok su otvarali pošiljku banana, posle čega su upozorili carinike.

14:40

5.5.2025.

463 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Region

Mađarska ima novog predsenika

Mađarski parlament je izabrao je Andraša Baku, bivšeg predsednika Vrhovnog suda, za predsednika republike, javlja mađarska novinska agencija MTI.

16:46

11.8.2026.

15 min

Svet

Amerika napala; Pucali su iz vojnog helikoptera

Iz američkog vojnog helikoptera pucano je na kormilo broda, koji je plovio pod panamskom zastavom, nakon što je posada ignorisala upozorenja osoblja zaduženog za sprovođenje pomorske blokade iranskih luka.

16:18

11.8.2026.

43 min

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu