Nova vest

Piter Mandelson

Svet

"Gotov je"; Starmer pada zbog afere Mandelson?

Britanski premijer Kir Starmer suočava se sa rastućim nezadovoljstvom unutar vlade zbog načina na koji je upravljao aferom oko bivšeg ambasadora u SAD Pitera Mandelsona, uz spekulacije da bi njegov politički položaj mogao da bude ozbiljno ugrožen.

16:50

23.4.2026.

9 d

Ništa od ostavke

Starmer: Svaku bitku koju sam vodio, pobedio sam

Premijer Velike Britanije i lider britanske Laburističke partije Kir Starmer izjavio je danas, tokom sastanka parlamentarne frakcije svoje partije, da "nije spreman da odustane" od mandata premijera i od odgovornosti prema Velikoj Britaniji.

22:15

9.2.2026.

82 d

Svet

"Besan sam, to je izdaja!"

Britanski premijer Kir Starmer izjavio da je nekadašnji ambasador Velike Britanije u SAD i bivši ministar bez portfeja u dva navrata, Piter Mandelson, izdao svoju zemlju i stranku tako što je u više navrata lagao o odnosu sa Epsajnom.

14:14

4.2.2026.

87 d

Izdvajamo

Tehnopolis

Ilon Mask priznao

OpenAI i Anthropic su u poslednje vreme u potpunom ratu protiv kineskih firmi da obuče nove AI modele putem upita upućenih javno dostupnim četbotovima i API-jima, što je proces poznat kao "destilacija".

12:30

1.5.2026.

1 d

Automobili

Citroen vraća kupovnu moć Evropi

Citroenov električni automobil po ceni ispod 15.000 evra imaće isti zadatak kao Citroen 2CV krajem 1940-ih - da ponovo pokrene tražnju kupaca na usporenom evropskom tržištu automobila.

16:00

1.5.2026.

1 d

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Aktuelno

Zaječarski akovi

Usred lepog prepodneva pijem kafu iz Ugande u gradu na Crnom Timoku, slušam lokalni govor, melodijom srodan južnim narečjima i razmišljam o zečevima, pašama, akovima piva i ćudljivoj istoriji graničnih područja.

15:30

2.5.2026.

15 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu