Nova vest

Mađarska

Svet

Zelenski: "Sastaću se sa Mađarom"

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski izjavio je danas da je spreman da se sastane sa budućim premijerom Mađarske Peterom Mađarom, "čim on bude spreman", naglasivši da su dijalog i saradnja u interesu obe zemlje.

14:28

14.4.2026.

9 h

Svet

Dva udarca za Džej Di Vensa

Američki potpredsednik Džej Di Vens vratio se u Vašington praznih ruku nakon dvostrukog neuspeha — u vezi sa pregovorima u Pakistanu i izborima u Mađarskoj, prenose ruski mediji.

13:35

14.4.2026.

10 h

Svet

Sijarto je ipak tu FOTO

Nakon poraza stranke Fides na parlamentarnim izborima, deo mađarskih medija počeo je da spekuliše da je ministar spoljnih poslova Peter Sijarto napustio zemlju, međutim, ubrzo je viđen kako šeta Budimpeštom.

10:07

14.4.2026.

14 h

Svet

Vašington o Orbanu: "Znali smo..."

Potpredsednik SAD Džej Di Vens izjavio je u ponedeljak da je izborni poraz mađarskog premijera Viktora Orbana vrlo loš za Sjedinjene Američke Države, ali da će Vašington sarađivati s novom vladom te zemlje.

9:49

14.4.2026.

14 h

Region

Kako je u Mađarskoj došlo do promene?

Viktor Obran je nakon 16 godina izgubio vlast u Mađarskoj, a prema analizi koju piše Politiko glavni faktori su ekonomska kriza, otuđenje mladih birača i neuspeh u spoljnoj politici.

15:31

13.4.2026.

1 d

Region

Izraelski zvaničnici čestitali Mađaru pobedu

Predsednik Izraela Isak Hercog i ministar spoljnih poslova zemlje Gideon Sar čestitali su Peteru Mađaru na izbornoj pobedi u Mađarskoj i poručili da očekuju nastavak jačanja odnosa između dve zemlje.

10:59

13.4.2026.

1 d

Svet

Demokrate: "Orbanov poraz je upozorenje za Trampa"

Demokrate u Kongresu SAD pozdravile su pobedu lidera mađarske opozicione stranke Tisa Petera Mađara na izborima u nedelju, dok su reakcije saveznika predsednika SAD Donalda Trampa i njegovih republikanskih kolega bile podeljene, prenosi Rojters.

9:44

13.4.2026.

1 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Aktuelno

Umrla legendarna Moja Brenan

Moja Brenan, pevačica čuvenog irskog folk sastava "Clannad", jedna od najvažnijih figura keltske muzike u svetu, umrla je u 73. godini, prenose irski mediji.

16:45

14.4.2026.

7 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu