Nova vest

Ormuski moreuz

Svet

Irak se povukao

Operacija u Ormuskom moreuzu neće pomoći plovidbi i izazvaće reakciju Irana, Irak neće učestvovati u njoj, izjavio je premijer ove zemlje Muhamed el Sudani.

10:11

23.3.2026.

38 d

Svet

Zapretili su; Sledi potpuno zatvaranje Ormuskog moreuza?

Iran je danas zapretio potpunim zatvaranjem Ormuskog moreuza ukoliko njegova elektroenergetska infrastruktura bude napadnuta, saopštio je portparol Centralnog štaba Iranskih oružanih snaga "Hatam al-Anbija", potpukovnik Ebrahim Zolfakari.

18:11

22.3.2026.

38 d

Svet

Japanska vojska ide u Ormuski moreuz?

Japanski ministar spoljnih poslova Tošimicu Motegi izjavio je danas da je moguće slanje japanskih vojnih snaga u misiju čišćenja mina u Ormuskom moreuzu, pod uslovom da se postigne prekid vatre između Irana, Sjedinjenih Američkih Država i Izraela.

9:16

22.3.2026.

39 d

Svet

Kraj rata?

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp izjavio je da razmatra "postepeno okončanje" rata sa Iranom, bez rešavanja krize izazvane zatvaranjem Ormuskog moreuza, piše Aksios.

13:10

21.3.2026.

39 d

Tramp poslao jasnu poruku

Preokret; Sledi smanjenje američkih operacija protiv Irana?

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da su SAD "veoma blizu" ostvarenju svojih ciljeva u ratu protiv Irana i nagovestio potencijalno smanjenje vojnih operacija, pozivajući druge zemlje da preuzmu odgovornost za obezbeđivanje Ormuskog moreuza.

23:14

20.3.2026.

40 d

Svet

Nema izlaza: Drugo trgovačko usko grlo ugroženo ratom

Napadi na trgovačke brodove na Bliskom istoku ovog meseca praktično su zatvorili ključni Ormuski moreuz za tankere, uzdrmali tržište nafte i naterali proizvođače da traže alternativne rute kako bi gorivo dopremili kupcima širom sveta.

8:35

19.3.2026.

42 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

lepe vesti

Sem Nil pobedio tešku bolest: "U mom telu više nema raka"

Zvezda filma Jurassic Park, Sem Nil, potvrdio je da više nema rak, četiri godine nakon što mu je dijagnostikovan rak krvi u trećem stadijumu. Oporavak duguje imunoterapiji kojoj se podvrgao nakon što hemoterapija više nije davala rezultate.

7:45

30.4.2026.

3 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu