Nova vest

Anthropic

Programeri su besni

Anthropic u centru skandala: Obrisano sve

Američka kompanija Anthropic našla se u centru skandala nakon što je masovnom akcijom uklanjanja sadržaja sa platforme GitHub obrisala na hiljade tuđih repozitorijuma.

12:00

5.4.2026.

5 d

Aktuelno

Tramp izgubio

Federalni sudija ukinuo je odluku administracije Donalda Trampa o blokadi jedne od vodećih kompanija za veštačku inteligenciju, uz obrazloženje da predsednik i sekretar odbrane Pit Hegset nisu imali zakonsko ovlašćenje za takav potez.

14:00

30.3.2026.

10 d

Aktuelno

Tramp ih zabranio, oni "eksplodirali"

Aplikacija Claude, veštačka inteligencija kompanije Anthropic, doživela je ogroman skok popularnosti i zauzela prvo mesto na listi besplatnih aplikacija u američkom Apple App Store-u.

8:00

3.3.2026.

38 d

Aktuelno

Osnivač OpenAI-ja nije ljut... Samo je besan

Nakon što je Anthropic tokom Super Bowla emitovao reklame kojima ismeva uvođenje oglasa u ChatGPT, direktor OpenAI-ja Sem Altman odgovorio je žestokim optužbama, nazivajući konkurentsku firmu "autoritarnom" i "obmanjujućom".

20:00

8.2.2026.

60 d

Aktuelno

Novi AI model dostupan i u Srbiji

Anthropic je predstavio novi model veštačke inteligencije Claude Opus 4.5, sa značajnim unapređenjima u kodiranju, rešavanju problema i korišćenju alata.

7:55

26.11.2025.

135 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Svet

Zelenski: "Obmana"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio da je odluka njegove zemlje da se odrekne nuklearnog oružja bila nepravedna i strateški pogrešna, naglašavajući da Kijev zauzvrat nije dobio adekvatne bezbednosne garancije.

13:15

10.4.2026.

1 min

Politika

Bejahu konsultacije

Predsednik Republike Aleksandar Vučić završio je konsultacije sa političkim strankama i jednim sindikatom, koji su se na njegov poziv odazvali. Konsultacije su bile u vezi najavljenih vanrednih parlamentarnih izbora u ovoj godini.

13:09

10.4.2026.

6 min

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

MasterChef Srbija

Ognjen nedvosmislen: "Drago mi je što ide kući"

Kome je drago što je otišao kući, a ko je njegovim odlaskom izgubio podršku? Ko misli da će tim Jug-Istok prodisati, a ko misli da će biti u “još većem paklu”.

23:09

9.4.2026.

14 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu