Nova vest

Pit Hegset

Svet

"Seča" u Pentagonu; Smenjen je

Dosadašnji ministar američke mornarice Džon Felan otpušten je sa te funkcije, saopštio je danas portparol Pentagona, Šon Parnel.

7:25

23.4.2026.

4 d

Svet

Spremno je 1.000 raketa; Amerika na udaru?

Iran u svom arsenalu i dalje ima hiljade balističkih projektila i mogao bi da aktivira lansere skrivene u podzemnim skladištima, tvrde američki zvaničnici upućeni u procene obaveštajnih službi, piše The Wall Street Journal.

21:26

11.4.2026.

15 d

Svet

Hegset proglasio pobedu VIDEO

Američki ministar odbrane Pit Hegset izjavio je danas da je operacija "Epski bes" bila istorijska i nadmoćna pobeda na bojnom polju, vojna pobeda sa velikim slovom "P", kao i da je Iran "molio" za primirje i da svi to znaju.

15:07

8.4.2026.

18 d

Svet

Hegset je ugrožen?

Ministar odbrane Pit Hegset u toku rata u Iranu, odlučio je da promeni sam vojni vrh u državi, a kako navode tamošnji mediji sve iz straha da bi sekretar vojske Den Driskol mogao preuzeti njegovu funkciju.

11:15

4.4.2026.

22 d

Svet

Pite, plan je katastrofalan

Demokratski senator Kris Marfi, član Odbora za spoljne poslove američkog Senata, izjavio je da veruje da visoki američki generali upozoravaju ministra odbrane Pita Hegseta da su planovi za rat s Iranom smrtonosni.

13:53

3.4.2026.

23 d

Svet

Otkriven haos u Beloj kući

Američki predsednik Donald Tramp bio je u Ovalnom kabinetu treće nedelje rata s Iranom kada su mu najbliži saradnici doneli loše vesti – rat koji je pokrenuo postaje sve nepopularniji.

12:10

3.4.2026.

23 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Aktuelno

Preminuo Goran Babić

Jugoslovenski književnik, dramaturg, scenarista, novinar i konceptualni umetnik, Goran Babić, preminuo je u 82. godini. Babić je, kako se prenosi, umro u Beogradu.

7:02

27.4.2026.

2 h

evrovizijski adut srbije

"Lavina" podigla "Kraj mene" na viši nivo pred Beč VIDEO

Reč je o drugom spotu grupe "Lavina" iz evrovizijskog ciklusa ALBM (A Little Bit More). Prethodno je objavljena verzija pesme na engleskom jeziku. Uskoro nas očekuje i poslednji spot iz ove serije – obrada evrovizijskog hita.

19:04

26.4.2026.

14 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu