Evroliga (Euroleague) je najelitnije klupsko košarkaško takmičenje u Evropi, osnovano 2000. u aktuelnom formatu. Učestvuju najbolji klubovi sa kontinenta, uključujući Partizan i Crvenu zvezdu iz Srbije.
Nastavlja se proces
Hapoel Jerusalim ne odustaje od ambicije da postane dugoročni član Evrolige, iako se nije našao među 11 klubova čije su početne prijave već prihvaćene.
"Njihov sam navijač"
"Sada sam i zvanično navijač Partizana! Zaista mi je drago što vidim Karlika i Itana ponovo zajedno u istom timu. Obojica su izuzetno talentovani igrači, ali po profilu potpuno različiti."
Sa 1,2 miliona na 240.000
Toni Parker napravio je veliki finansijski ustupak kako bi pomogao ASVEL-u iz Vilerbana da prebrodi ozbiljne finansijske probleme i zadrži što veći deo planiranog stručnog štaba.
Prvi utisci
Amerikanac je govorio o prvim utiscima o novom klubu, Beogradu, ali i radu sa ekipom koju je okupio Đoan Penjaroja.
Bliži se i "dan D"
Partizan je napravio još jedan važan korak ka dugoročnom mestu u Evroligi.
Euroleague
Evroliga planira da dodeli do osam novih dugoročnih franšiza, a velike šanse da se nađu u odabranom društvu imaju i najveći srpski klubovi.
Milijarde u igri
Elitno evropsko košarkaško takmičenje Evroliga je saopštila da je 11 kandidata prošlo u narednu fazu postupka za dodelu dugoročnih franšiza.
Potpisao
Američki košarkaš Kenet Farid potpisao je jednogodišnji ugovor sa Baskonijom, saopštio je klub iz Vitorije.
Euroleague
Kapiten Panatinaikosa Kostas Slukas je biranim rečima govorio o Željku Obradoviću.
PAO upalio motore
Najtrofejniji srpski trener Željko Obradović podelio je utiske o dosadašnjem radu u Panatinaikosu gde je u utorak vodio prvi treninr za novu sezonu.
Euroleague
Trener Panatinaikosa Željko Obradović je govorio o Olimpijakosu i Jorgosu Barcokasu.
Prvi utisci
Vilis se vrlo brzo susreo i sa specifičnim beogradskim mentalitetom.
NCAA šampion
Nekadašnji centar Partizana Amida Brajma priključio se treninzima Dubaija, gde će popuniti rotaciji u pokušati da se izbori za ugovor.
Euroleague
Najdžel Vilijams-Gos nalazi se pred potpisivanjem novog ugovora sa Žalgirisom, koji bi mogao da ga zadrži u Kaunasu sve do 2029. godine.
Sada u Španiju
Baskonija je dogovorila saradnju sa iskusnim američkim krilnim centrom Kenetom Faridom, prenosi pouzdani španski novinar Ćema de Lukas.
Saga i dalje traje
Saga oko Džabarija Parkera i Partizana i dalje nema epilog, a prema najnovijim informacijama Amerikanac trenira individualno i čeka rešenje svoje situacije.
Uzbuđenje raste
"Došao sam kući", rekao je Džered Batler.
Carevo novo odelo
NBA prvo prodaje tržište, pa tek onda košarku
Sezona velkih ambicijam
Željko Obradović zvanično je počeo pripreme sa košarkašima Panatinaikosa za nerednu sezonu.
Pripreme za novu sezonu
Trener Crvene zvezde Ibon Navaro se oglasio posle odrađenog prvog treninga crveno-belih.