Nova vest

Google AI

Računari

Google ukida čuvenu opciju posle 27 godina?

Google već 27 godina pruža korisnicima mogućnost da na njegovoj početnoj strani iskoriste dugme "I’m Feeling Lucky". Međutim, čini se da bi kompanija uskoro mogla ovu praksu da pošalje u istoriju.

12:13

15.5.2025.

348 d

Aktuelno

Nije za ljude

Kompanija Google predstavila je dva nova modela veštačke inteligencije, Gemini Robotics i Gemini Robotics-ER, namenjena upravljanju i kontroli robota.

13:15

14.3.2025.

410 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Svet

Vraća se Kamala?

Bivša potpredsjednica SAD-a Kamala Harris beleži snažan rast podrške u trci za demokratsku predsedničku nominaciju 2028. godine.

11:11

29.4.2026.

7 min

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

meni svečane večere

Šta su jeli Tramp i Čarls? FOTO

Svečana večera koju je predsednik SAD Donald Tramp priredio za britanskog kralja Čarlsa III, sadržala je raznovrsan meni od francuskih jela, koji su napravili najbolji kuvari, a pripreme za samu večeru vodila je prva dama Melanija Tramp.

11:13

29.4.2026.

7 min

Ljubimac

Psi imaju sve manje mozgove

Najnovija naučna studija je pokazala da su mozgovi pasa počeli da se smanjuju pre najmanje 5.000 godina, što pruža nove uvide u proces pripitomljavanja, ali to ne znači da su psi postali manje inteligentni od svojih predaka vukova.

10:00

29.4.2026.

1 h

Aktuelno

Kvir-skandal poslednjeg nemačkog cara

Poslednji nemački car, pozlaćena porcelanska vaza i general koji je doživeo srčani udar u ružičastoj baletskoj suknjici: Afera Ojlenburg do temelja je potresla Nemačko carstvo i Evropu, i otvorila put padu monarhije.

9:07

29.4.2026.

2 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu