Nova vest

kultura

Društvo

Kragujevac dobija mural na ovoj lokaciji

Časopis KUŠ! ili Kulturno-umetnički špajz, koji se bavi promocijom kulture i umetnosti u domaćoj sredini, pokrenuo je projekat oslikavanja murala na fasadi jedne stambene zgrade u ulici Zorana Đinđića.

21:44

9.9.2025.

211 d

Kultura

Dali, Miro i Pikaso u Subotici

Otvoreni univerzitet i Srednjoevropski kulturni centar organizuju izložbu "Španski majstori“, koja donosi 30 grafika trojice velikih španskih umetnika – Salvadora Dalija, Huana Miroa i Pabla Pikasa.

21:55

24.2.2025.

408 d

Muzika

Gitara kao praznik

Dok sam slušao gitarske bravure počelo je da se uspostavlja stanje svesti blisko meditativnom transu. Zatvorio sam oči, a zvuci su me krepili kao iglice u akupunkturi, oslobađajući duh svake banalnosti.

11:39

1.2.2025.

432 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Svet

"Prolaz Ormuskim moreuzom ne sme biti naplaćen"

Italijanska premijerka Đorđa Meloni izjavila je u četvrtak da je ponovna uspostava slobodne plovidbe Ormuskim moreuzom od ključnog interesa za njenu zemlju i Evropsku uniju, te se obavezala na saradnju sa partnerima kako bi se taj cilj ostvario.

11:46

9.4.2026.

17 min

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Ispisana istorija

Artemis II ulazi u fazu visokog rizika: NASA u pripravnosti FOTO

Četvoročlana posada misije američke svemirske agencije (NASA) Artemis II sprema se za sutrašnji povratak na Zemlju, nakon što je prethodno u svojoj kapsuli Orion otputovala do druge strane Meseca, najdalje od Zemlje ikada u istoriji.

10:04

9.4.2026.

1 h

Najnovije Novo Sport Sport B92 Video Video Meni Menu