Nova vest
close

Evropski parlament (EP)

Svet

Poslanici blokirali raspravu o korupcionaškom skandalu u EU

Političke grupacije Evropskog parlamenta (EP) koje podržavaju predsednicu Evropske komisije (EK) Ursulu fon der Lajen blokirale su inicijativu za hitnu raspravu o korupcionom skandalu koji potresa Koledž Evrope i Evropsku službu za spoljne poslove (EEAS).

20:12

10.12.2025.

34 d

Politika

Poslanik EPP Furlas: Ne odaljavajte Srbiju od nas

"Ja sam šef delegacije za odnose sa Srbijom i u ponedeljak putujem u Beograd u okviru svojih dužnosti. Želim da budem apsolutno jasan pred svima — hajde da govorimo otvoreno: želimo li ili ne želimo Srbiju u Evropskoj uniji", rekao je Lukas Furlas.

20:44

21.10.2025.

84 d

Svet

Premijer Grenlanda "zavapio": Potrebni ste nam, a i mi vama

Premijer Grenlanda Jens-Frederik Nilsen izjavio danas pred poslanicima Evropskog parlamenta da želi produbljivanje saradnje sa Evropskom unijom, u svetlu pretnji predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa o mogućem anektiranju tog ostrva.

15:55

8.10.2025.

98 d

Svet

Kraj za Ursulu?

Grupe EU "Patriote" i "Levica" će formalno zahtevati u sredu u ponoć da se predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen suoči sa glasanjem o nepoverenju.

15:19

10.9.2025.

126 d

Svet

I Evropski parlament se "obrušio" na Rusiju

Evropski parlament usvojio je danas rezoluciju u kojoj se snažno osuđuju navodne ratne zločine ruskih snaga u Ukrajini i izražava se podrška istragama Međunarodnog krivičnog suda (MKS) o akcijama Rusije u ratu.

15:15

9.7.2025.

189 d

Skandal trese Brisel

Pad Ursule?; Tajne poruke će je koštati...

Evropski parlament glasaće sledećeg četvrtka o poverenju predsednici Evropske komisije Ursuli Fon der Lajen zbog tajnih poruka koje je 2021. godine razmenila sa izvršnim direktorom Fajzera Albertom Burlom o isporuci vakcina EU na vrhuncu pandemije korone.

22:56

2.7.2025.

195 d

Izdvajamo

Info – najvažnije vesti iz Srbije i sveta | B92.net

Život – zanimljivosti, istorija, nauka i inspirativne priče | B92.net

Latest Novo Sport Sport b92 Video Video Menu Menu