Nova vest
close

Evropski parlament (EP)

Politika

Poslanik EPP Furlas: Ne odaljavajte Srbiju od nas

"Ja sam šef delegacije za odnose sa Srbijom i u ponedeljak putujem u Beograd u okviru svojih dužnosti. Želim da budem apsolutno jasan pred svima — hajde da govorimo otvoreno: želimo li ili ne želimo Srbiju u Evropskoj uniji", rekao je Lukas Furlas.

20:44

21.10.2025.

45 d

Svet

Premijer Grenlanda "zavapio": Potrebni ste nam, a i mi vama

Premijer Grenlanda Jens-Frederik Nilsen izjavio danas pred poslanicima Evropskog parlamenta da želi produbljivanje saradnje sa Evropskom unijom, u svetlu pretnji predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa o mogućem anektiranju tog ostrva.

15:55

8.10.2025.

58 d

Svet

Kraj za Ursulu?

Grupe EU "Patriote" i "Levica" će formalno zahtevati u sredu u ponoć da se predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen suoči sa glasanjem o nepoverenju.

15:19

10.9.2025.

86 d

Svet

I Evropski parlament se "obrušio" na Rusiju

Evropski parlament usvojio je danas rezoluciju u kojoj se snažno osuđuju navodne ratne zločine ruskih snaga u Ukrajini i izražava se podrška istragama Međunarodnog krivičnog suda (MKS) o akcijama Rusije u ratu.

15:15

9.7.2025.

149 d

Skandal trese Brisel

Pad Ursule?; Tajne poruke će je koštati...

Evropski parlament glasaće sledećeg četvrtka o poverenju predsednici Evropske komisije Ursuli Fon der Lajen zbog tajnih poruka koje je 2021. godine razmenila sa izvršnim direktorom Fajzera Albertom Burlom o isporuci vakcina EU na vrhuncu pandemije korone.

22:56

2.7.2025.

156 d

Svet

"Setite se ko je doveo Hitlera"

Lider Evropske narodne stranke (EPP), Manfred Veber, izjavio je danas da bi nacistička prošlost Nemačke trebalo da bude upozorenje za evropske konzervativce dok se suočavaju s pitanjem u kojoj meri bi trebalo da računaju na podršku ekstremne desnice.

11:40

22.5.2025.

197 d

Izdvajamo

Info - B92

Život - B92

Latest Novo Sport Sport b92 Video Video Menu Menu