Tehnopolis

Četvrtak, 21.07.2022.

10:10

Xiaomi je prikazao budućnost robotike

Xiaomi je u Beogradu organizovao događaj na kom su posetioci imali priliku da vide Xiaomi Cyberdog-a, četvoronožnog robota koji predstavlja najnovija dostignuća u robotici.

Izvor: B92, Xiaomi

Xiaomi je prikazao budućnost robotike
Foto: Xiaomi

Prisutni su imali priliku da se upoznaju sa brojnim komandama i naprednim funkcijama koje ovaj robot implementira, a koje javnost na ovim prostorima još uvek retko ima priliku da vidi.

Prikazane su funkcije poput glasovnih komandi koje omogućavaju vlasniku Cyberdog robota da postavi reči za buđenje ili da koristi prateću aplikaciju kao daljinski upravljač. Zahvaljujući ovim funkcijama, Xiaomi CyberDog je poput kućnog ljubimca nove generacije. Možete ga pozvati za najrazličitije zadatke, a opcije komunikacije su mnogobrojne.

CyberDog krasi bogat eksterni interfejs, sa podrškom za tri Type-C porta i jedan HDMI port, za dodatke kao što je svetlo za pretragu, panoramska kamera, kamera za kretanje, LiDAR ili više.
Foto: Xiaomi
CyberDog je kalibrisan sa Xiaomijevim interno razvijenim servo motorima, koji robotu donose veliku brzinu i širok spektar pokreta. Sa maksimalnim izlaznim obrtnim momentom i brzinom rotacije do 32 N·m/220 o/min, CyberDog je u stanju da izvede niz pokreta velike brzine do 3,2 m/s i komplikovanih radnji kao što su preokreti unazad.

Mozak CyberDog robota pokreće NVIDIA Jetson Xavier NX platforma, što je AI superkompjuter. Za svoje vlasnike, CyberDog bez problema obrađuje ogromne podatke koje skladišti u svom senzorskom sistemu.

Da bi u potpunosti oponašao žive organizme, CyberDog je opremljen sa 11 senzora visoke preciznosti koji daju trenutnu povratnu informaciju, koja mu pomaže da se kreće. Ovo uključuje senzore dodira, kamere, ultrazvučne senzore, GPS module i još mnogo toga, koji omogućuju CyberDog-u poboljšanu sposobnost da oseti, analizira i komunicira sa okruženjem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Juriš Rusa: Ukrajina pred slomom

Ruska vojska je 20. aprila iskoristila konfuziju izazvanu razmeštanjem ukrajinskih trupa zapadno od ruševina Avdejevke – i krenula u juriš.

21:16

25.7.2024.

1 d

Podeli: