Twitter Blue pretplata se vraća – cena veća za iOS korisnike

Kompanija je pauzirala originalno uvođenje Twitter Blue servisa, nakon što su trolovi zloupotrebili funkciju verifikacije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.12.2022.

08:15

Twitter Blue pretplata se vraća – cena veća za iOS korisnike
Foto: pnm-stock / Shutterstock.com

Nakon neuspešnog prvog pokušaja uvođenja verifikacije plaćenog naloga, Twitter će 12. decembra početi da uvodi svoju obnovljenu Blue pretplatu.

Twitter je prvobitno pokrenuo Blue verifikaciju za iOS uređaje početkom novembra za 8 dolara mesečno, ali je kompanija pauzirala njenu implementaciju nakon što su platformu preplavili verifikovani trolovi. U subotu je kompanija takođe potvrdila da će usluga koštati 11 dolara mesečno kada se korisnici pretplate direktno preko iOS-a.

Na vebu, gde se ne primenjuje Appleova provizija od 30 procenata na kupovinu u okviru aplikacija, pretplata će koštati osam dolara mesečno, kao što je ranije najavljeno. Pored toga, kompanija ističe da je primenila nove mere kako bi sprečila ponavljanje onoga što se dogodilo prošlog meseca. Za početak, korisnici koji žele da prikažu plavu kvačicu na svom profilu moraće da se registruju sa telefonskim brojem nakon što se pretplate na uslugu.

Twitter dodaje da pretplatnici mogu da promene svoj @naziv, prikazano ime i profilnu fotografiju nakon dobijanja verifikovanog statusa, ali će kompanija privremeno ukloniti njihovu plavu kvačicu dok ponovo pregleda njihov nalog.

"Dodali smo korak pregleda pre nego što odobrimo plavu kvačicu na nalog kao jedan od naših novih koraka za borbu protiv lažnog predstavljanja (što je protiv Twitter pravila)", rekla je Twitterova menadžerka proizvoda Ester Kroford u zasebnoj objavi.

Kao i ranije, Twitter kaže da će Blue pretplatnici kasnije dobiti pristup nekolicini drugih funkcija, uključujući mogućnost postavljanja dužih video zapisa i dobijanja manje oglasa. U međuvremenu, ostale pogodnosti za Twitter Blue uključuju mogućnost uređivanja tvitova i ubacivanja 1080p video snimaka.

Twitter će početi da uvodi i nove zlatne i sive kvačice koje je Elon Musk najavio 25. novembra, počevši od zlatnih za kompanije. Kasnije tokom nedelje, kompanija planira da počne sa uvođenjem ovog sivih kvačica na vladine i "multilateralne" naloge. Kvačice će zameniti "official" oznaku sa kojom je kompanija kratko eksperimentisala nakon pokretanja plaćene verifikacije naloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: