Ovako ćete otkriti da li neko njuška po vašem telefonu

Od baterije koja se brzo prazni do razgovora koji su pročitani, evo nekoliko znakova pomoću kojih možete otkriti da li je neko koristio vaš smartfon a da vi za to niste znali.

Tehnopolis

Izvor: B92

Četvrtak, 23.02.2023.

11:45

Ovako ćete otkriti da li neko njuška po vašem telefonu
Foto: Sabphoto / Shutterstock.com

Ukoliko ste ikad posumnjali da vam neko koristi smartfon dok ste u drugoj sobi ili dok spavate, postoje pravi načini na koje to možete da proverite.

Pre nego što ih navedemo, potrebno je naglasiti da deo njih potvrđuje aktivnost sa strane, dok drugi mogu znače i da nešto nije u redu s vašim telefonom.

Proverite istoriju pregleda

Prvo što se isplati pogledati jeste istorija pregleda. Ako imate posla s osobom koja pokriva svoje tragove, ova metoda vam možda neće biti od koristi, s obzirom na to da se ovi tragovi mogu veoma jednostavno izbrisati.

Čak i u tom slučaju proveravanje stranica koje su se posećivale može otkriti da je neko koristio vaš smartfon a da vi toga niste bili svesni.

Pogledajte karusel aplikacija

Karusel aplikacija pokazuje nedavno učitane programe, a do njega na iPhoneu možete doći potezom prstom od dna ekrana prema gore i zadržavanjem prsta na sredini ekrana. Videćete koje su aplikacije upaljene i po mogućnosti ćete prepoznati one koje vi niste učitali. Ako koristite stariji iPhone samo pritisnite dvaput na taster Home.

Karusel prikazuje i redosled aplikacija koje ste nedavno koristili.

Poruke koje niste pročitali su – pročitane

Još jedan znak da je neko čeprkao po vašem smartfonu je ulazak u poruke. Ako vidite nepročitane poruke koje ispod sebe imaju znak da su pročitane, to znači da ih je netko pročitao prie vas.

Još jedna indikacija da nešto nije u redu su poruke od prijatelja koji vas pitaju zašto niste odgovorili na poruke koje ne postoje – što može značiti da ih je neko izbrisao.

Primate čudne ili uvredljive tekstualne poruke

Možda je osoba koja koristi vaš telefon obrisala poruke i razgovore koje je vodila, pa ako niotkuda počnete da dobijate uvredljive i ljutite poruke od ljudi koji tvrde da ste s njima razgovarali, to je znak da je neko koristio vaš smartfon.

Prazna baterija

Ako vaš telefon odjednom često ostaje bez baterije, moguće je da se radi o tome da ga koristi neko drugi, piše Daily Mail. Kod ovog problema, doduše, treba uzeti u obzir da se možda radi i o drugim činiocima – od stare baterije koja ne može da izdrži dug rad kao pre do zahtevnih aplikacija koji crpe telefonske resurse dok vi toga niste svesni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: