Objavljena lista iPhone modela koji dobijaju iOS 16

Apple je tokom WWDC-a predstavio veliki broj noviteta. Jedan od njih je i nova verzija operativnog sistema za Appleov najpopularniji proizvod iPhone i to iOS 16.

Izvor: B92, Bajtbox
Podeli
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com
Foto: DANIEL CONSTANTE / Shutterstock.com

Ova verzija donosi neke zanimljive promene, a svakako da su najzanimljivije one dizajnerske, jer iOS 16 donosi potpuno novi izgled zaključanog ekrana. Ali, koji će uređaji imati priliku da isprobaju sve ono što nudi iOS 16, a koji će ostati uskraćeni?

iOS 16 donosi vidžete na zaključanom ekranu, poboljšava obaveštenja, dodaje nove funkcije porukama, poboljšana je aplikacija Apple Wallet. iOS 16 također donosi i Always On Display podršku, ali ova funkcija stići će tek na iPhone modele sledeće generacije koji će biti predstavljeni tokom jeseni ove godine.

Pored detalja o novim opcijama koje donosi iOS 16, div iz Kupertina je objavio o listu uređaja koji će dobiti iOS 16 nadogradnju. Tako se na ovoj listi nalazi 19 iPhone uređaja.

Sledeći telefoni dobijaju iOS 16:

iPhone 13
iPhone 13 mini
iPhone 13 Pro
iPhone 13 Pro Max
iPhone 12
iPhone 12 mini
iPhone 12 Pro
iPhone 12 Pro Max
iPhone 11
iPhone 11 Pro
iPhone 11 Pro Max
iPhone Xs
iPhone Xs Max
iPhone Xr
iPhone X
iPhone 8
iPhone 8 Plus
iPhone SE 2020
iPhone SE 2022

Dakle, kao što vidimo, lista obuhvata telefone predstavljene 2022. godine pa sve do 2017. godine, kada je predstavljena iPhone 8 serija i iPhone X. Nadogradnju će dobiti i druga generacija iPhonea SE, koja je predstavljena 2020. godine, kao i najnoviji iPhone SE 2022.

Na listi se ne nalaze neki uređaji koji su dobili iOS 15, što znači da će im to biti posljednja iOS nadogradnja. Tu mislimo na iPhone 6s, iPhone 7 seriju i originalni iPhone SE iz 2016. godine.

Ovi telefoni neće dobiti iOS 16. Tako su neki od ovih telefona dobili 6, a neki 7 godina softverske podrške, što je što svakako predstavlja impresivnu dužinu kada je softverska podrška u pitanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.