Mask: "Apple preti da će izbaciti Twitter iz App Storea"

Vlasnik Twittera Ilon Mask je zaratio sa kompanijom Apple, kojoj nije prvi put da se protivi politici koju vodi popularna društvena mreža.

Tehnopolis

Izvor: B92

Utorak, 29.11.2022.

08:30

Mask:
Foto: ReaLiia / Shutterstock.com

Prema navodima Ilona Maska, Apple je pripretio da će ukloniti Twitter iz svoje prodavnice aplikacija. Kako ističe Mask, Apple "ne želi da nam kaže zbog čega" ima problem sa Twitterom.

U dodatnim tvitovima, Mask se pobunio protiv "takse" od 30 procenata koju nameće Apple za kupoivine unutar aplikacije i tvrdi da vlasnik App Storea cenzuriše ostale developere. Takođe, Mask tvrdi da je Apple u najvećoj meri prestao da se reklamira i oglašava na Twitteru (mada Apple nije jedina kompanija koja je smanjila svoje aktivnosti na ovoj mreži tokom poslednjih nedelja).

Apple nije komentarisao ove navode. Kompanija iz Kupertina ima striktna (iako neujednačena) pravila kada je u pitanju sadržaj koji može da se pojavi u okviru kompanijine prodavnice aplikacija.

Zbog različitih razloga (nedostatal pravila moderacije, sadržaj za odrasle, govor mržnje...) sa App Storea su prethodnih godina izbačene aplikacije kao što su Parler, Tumblr ili druge.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: