KickassTorrents se ponovo pojavio

Navodni osnivač najpopularnijeg torrent sajta na svetu - KickassTorrentsa (KAT), juče je uhapšen od strane američkih vlasti, a popularni sajt je ugašen. Međutim, kako smo to već naučili iz ranijih primera (The Pirate Bay), piratske sajtove je jako teško ugasiti, posebno ako su veoma dobri.

Izvor: The Verge
Podeli

Već su primećena bar dva klona KickassTorrentsa, uključujući jedan koji je kreirao IsoHunt i drugi na adresi KAT.am (koji je za sada prilično nestabilan).

Kreatori sajta KAT.am su u emailu istakli da se sajt hostuje na više cloud servera kako bi se sprečilo blokiranje, a hosting informacije su dobro skrivene iza Cloudflare-a. Anonomni kontakt je sajt The Verge obavestio da je poboljšan originalni KickassTorrents sajt time što je dodata mobilna verzija, a dodao je i da će sajt imati kompletnu torent bazu originalnog KAT sajta, uključujući i komentare, korisničke informacije i drugo.

Sve ovo pokazuje ono što već dobro znamo - nije lako u potpunosti ukloniti piratske sajtove sa interneta, ali je moguće obeshrabriti one koji su ih kreirali i upravljaju njima. KickassTorrents se možda vratio u nekom obliku, ali je budućnost njegovog kreatora Artema Vaulina prilično neizvesna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.