iPhone 5S postavio novi rekord u prodaji

Za samo tri dana od puštanja u prodaju dve nove verzije smartfona 5S i 5C, američki elektronski gigant Apple prodao je rekordnih devet miliona iPhone-a.

Izvor: Tanjug
Podeli

"Ovo su naši najbolji rezultati, jer je prodato više od devet miliona iPhonea, čime je postavljen novi rekord za prvi vikend prodaje", izjavio je direktor Apple-a Tim Kuk. On je dodao da je tražnja za novim uređajima bila neverovatna i van svih očekivanja, prenosi Frans pres.

Dva nova modela 5S i 5C prošlog petka su pušteni u prodaju širom sveta. Američki magazin Tajm prenosi da je u nekoliko američkih saveznih država model 5S prodat za 24 sata.

Na Appleovom sajtu (SAD) cena simfree Iphone-a 5S (bez ugovora) je: za 16GB model 649$, za 32GB 749$ i za 64GB 849$. Za simfree iPhone 5C (bez ugovora) cene su: 16GB 549$ i 32GB 649$.

Oni koji žele da dođu do novog modela u zvaničnim Apple radnjama, moraće da sačekaju oktobar, kada bi Appleovi telefoni ponovo trebalo da se nađu u radnjama.

Apple je takođe objavio da je 200 miliona uređaja "apdejtovano" na iOS 7 i to od srede 18. septembra, kada je novi iOS postao dostupan i da je to duplo bolji rezultat u poređenju sa iOS 6.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.