iPhone 13: Sve što znamo do sada VIDEO

Manje vremena je prošlo od predstavljanja starog, nego što nam ostaje dok ne vidimo novi iPhone model. To, naravno, ne sprečava razne insajdere da "puštaju" informacije, pa zato evo kratkog pregleda onoga što će iPhone 13 (verovatno) doneti.

Izvor: B92, Forbes
Podeli
Depositphotos/Rosinka79
Depositphotos/Rosinka79

Prve informacije: Kako će (verovatno) da izgleda iPhone 13

Fascinantne brojke: Koliko ljudi na svetu koristi iPhone?

Popularni jutjuber Filip Koroj (čiji se kanal zove Everything Apple Pro) udružio se sa Maksom Vajnbahom, poznatim po tome što često otkriva informacije o novim Apple proizvodima dok još nisu zvanične.

Njih dvojica su nam otkrili nekoliko inovacija koje će iPhone 13 doneti.

Dizajn

Pretpostavlja se da će Apple "osvežiti" mat poleđinu kada je iPhone 13 Pro model u pitanju, pa ćemo imati priliku da vidimo "bolju teksturu poleđine, koja će biti udobnija za držanje".

Osim ovoga, ne očekuju se neke velike promene, pa će verovatno biti prilično sličan svom prethodniku po izgledu.

Ekran

Novi iPhone Pro model doneće možda i najiščekivaniju inovciju - 120 Hz Pro Motion displeje koji koriste istu tehnologiju kao i Samsung Galaxy S21.

Takođe, i funkcija "Always-On Display" biće uvedena, gde će sat i baterija i dalje biti vidljivi, a kada obaveštenje stigne, pojaviće se nakratko, mada ekran neće biti potpuno osvetljen.

Još uvek se ne zna da li će sve ovo važiti i za obične modele, odnosno one koji nemaju sufiks "Pro".

Broj 13 mogao bi da bude veoma srećan za iPhone

Šta mu "jede" bateriju: iPhone 12 nije oduševio

Kamere

Ovde nas očekuju tri velike promene.

Prvo, Apple će verovatno uvesti "automatski režim astrofotografije", koji će biti koristan kada pokušate da svojim iPhone 13 modelom fotografišete nebo.

Očekuje se i veliko poboljšanje ultraširokog sočiva, pa čak možda i potpuni "remont" onoga što smo do sada imali prilike da vidimo.

Možda je i najzanimljivija vest da konačno stiže "portret režim" za video-snimke. O ovoj funkciji se priča već duže, a Koroj je primetio da bi, ukoliko sve bude izvedeno kako treba, portretni video-snimci mogli da postanu novi trend na društvenim mrežama.

MagSafe

Vajnbah je otkrio da će magneti u MagSafe držačima/futrolama jačati, što ima smisla kada se uzme u obzir njihova namena.

Ipak, neki korisnici su izrazili sumnje posle dokaza da jači magneti ometaju pejsmejkere i druge slične uređaje, pa se još uvek ne zna kako će Apple uspeti da ivede da istovremeno ojača MagSafe, a da ne ugrozi zdravlje korisnika.

Još ponešto

Osim ovih informacija, insajderi su naveli još neke sitnice u vezi sa novim iPhone modelima. Na primer, "notch" će biti smanjen, 5G modemi sledeće generacije biće uvedeni, a skladišni prostor biće proširen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.