Google kupuje kompaniju Quickoffice

Kompanija Google je početkom ove nedelje saopštila da će kupiti kompaniju Quickoffice.

Izvor: Mikro
Podeli

Google kupuje proizvođača istoimene aplikacije za mobilne uređaje, koja omogućava korisnicima da na svojim uređajima sa Androidom i operativnim sistemom iOS koriste dokumente napravljene u nekom programu iz Microsoftovog paketa Office.

“Aplikacija Quickoffice se dokazala u pogledu međusobne usklađenosti sa najčešće korišćenim formatima datoteka, tako da će njeno uključivanje u našu svitu Google Apps proširiti ponudu i dostupnost celokupnog paketa aplikacija”, izjavili su predstavnici Googlea.

Aplikacija Quickoffice omogućava korisnicima da koriste Wordove, Excelove i PowerPointove datoteke, otvaraju ih, menjaju i snimaju. Takođe, uz pomoć ove aplikacije mogu se pregledavati i PDF dokumenti. Quickoffice podržava i usluge iz oblaka, tako da korisnici mogu da koriste dokumente napravljene pomoću usluga Google Docs, Dropbox, Box.net, MobileMe, Huddle i SugarSync.

Interesantno je da se Google odlučio za kupovinu kompanije Quickoffice u trenutku kada se najavljuje da Microsoft radi na verziji Officea za tablet računare sa Androidom, Windowsom i operativnim sistemom iOS.

Budući da se ta verzija Officea očekuju u novembru ove godine, to daje vreme Googleu da popravi ionako solidnu tržišnu poziciju Quickofficea.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.