Godinu dana bez Stiva Džobsa

Pre godinu dana je preminuo Stiv Džobs, izvršni direktor i suosnivač američkog informatičkog giganta Apple.

Podeli

Apple je nastavio uspešno da korača putem kojim ga je poveo Džobs, ali njegova jedinstvena harizma veoma nedostaje, preneli su danas francuski elektronski mediji.

Džobsov govor 2005. godine na univerzitetu Stanford je za mnoge najbrilijantniji testament čoveka koji je promenio tehnološku industriju.

Pre neki dan je i direktor američke informatičke kompanije Oracle - Lari Elison govorio u jednoj od emisija na američkom TV kanalu CNBC o svom velikom prijatelju Džobsu.

"Stiv Džobs je nezamenljiv u industriji i kao prijatelj", istakao je Elison.On je naglasio i da veoma poštuje kompaniju Apple i njenog čelnika Tima Kuka, ali je ponovio da je Džobs nezamenljiv.

Ko je sledeći Stiv Džobs (ako ga ima)?

"Izgubili smo nešto veliko, on je bio naš Edison, naš Pikaso, ne postoji niko kao on, Apple će nastaviti da napreduje, ali ne kao kada je Stiv tu bio", zaključio je Elison.

Tim Kuk, izvršni direktor kompanije Apple rekao je povodom godišnjice od smrti Džobsa: "Jedan od najvećih poklona koji je Stiv dao svetu je Apple. ne postoji kompanija koja je inspirisala kreativnost ili postavila više standarde od Applea. Naše vrednosti potiču od Stiva i njegov duh će zauvek biti deo ove fondacije. Veoma sam srećan zbog posla koji obavljamo, dajuči mušterijama proizvode koje vole. Time odajemo najveće priznanje sećanju na Stiva i svemu u šta je on verovao".

Apple je godinu dana od smrti Stiva Džobsa obeležio i specijalnim videom koji se otvara na osnovnoj stranici sajta kompanije iz Kupertina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.